„Klubrádió

Old Boys az Erkelben

25/04/2019 14:01

Születésnapi koncertet ad májusban az Old Boys az Erkel Színházban, ahol Charlie és Fenyő Miklós is fellép a zenekarral.

Jubileumi nagykoncertre készül az Old Boys. A zenekar május 12-én, vasárnap este 7-kor lép színpadra az Erkel Színházban.

A 40 éves születésnap koncertjükön friss, különleges számokat is előadnak, az est egy részében pedig szimfonikus zenekarral egészülnek ki, vendégként fellép velük Charlie és Fenyő Miklós is.

ob plakat A0.ai
 

A helyszín a zenekar már bejáratott fellépőhelyének számít, korábban az Erkelben adták elő nagy sikerű Beatles-estjüket, valamint a 20 éves fennállásukat ünneplő koncertjüket is.

A ma 12 fős együttes elsősorban az 50-es, 60-as, 70-es évek angolszász zenéit játssza, merítésükben megjelenik a korszak szinte összes műfaja – rock and roll, pop, rock, blues, soul, country stb –, valamint a három évtized sok fontos előadójának zenéje is.

Az Old Boys ezzel együtt folyamatosan bővíti műsorát minden, nekik tetsző és tőlük jól megszólaló műfajban, előadóktól. Ma már a repertoárjuk ötöde a frissebb korok zenéiből áll, egészen napjainkig.

Eddig mintegy hétezer koncertet adtak, több alkalommal generációjuk óriásaival zenéltek Európa különböző színpadjain. Előzenekara voltak Budapesten Chuck Berrynek, Jerry Lee Lewisnak és Joe Cockernek is, külföldön pedig többek közt a Tremeloes, Johnny and the Hurricanes, Percy Sladge, Dave Clark Five és a Spencer Davis Group fellépőtársai voltak.

(X)