„Támogassa
A lényeg

Meghalt Falus Ferenc

2/06/2022 09:46

| Szerző: Klubrádió

Hetvenegy éves korában meghalt Falus Ferenc volt országos tisztifőorvos – tájékoztatta a Telexet fia, Falus Dániel. Falus Ferencet csütörtökre virradóra, álmában érte a halál. A volt tisztifőorvos múlt pénteken kapott szívinfarktust, a budapesti Szent János Kórházban kezelték. A Klubrádió rendszeres megszólalója volt, négy hónappal ezelőtt hosszabb interjút adott, amelyben magánéletéről is beszélt.

Falus Ferenc mentősként kezdte pályafutását, amire nagyon büszke volt. Később tüdőgyógyászként dolgozott az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézetben, majd a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Pulmonológiai Klinikájának osztályvezető egyetemi adjunktusa lett.

Ő volt az 1995-ben alakult Magyarországi Otthonápolási és Hospice Egyesület első elnöke, majd 2001 decemberétől 2007-ig a Nyírő Gyula Kórház főigazgatójaként dolgozott, ahol létrehozta az ország első játékszenvedély-betegeket gyógyító osztályát.

2007-ben vette át az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) vezetését, három évig dolgozott ebben a pozícióban, majd felmentették tisztségéből. Azóta két családi vállalkozásból élt.

Falus Ferenc
Fotó: Klubrádió/L.Cs.
 

Falus Ferenc rendszeres vendége, megszólalója volt a Klubrádiónak. Őszinte részvétünk a családnak.

Négy hónappal ezelőtt a Világtalálkozó című műsor vendégeként hosszabb interjút adott, ahol magánéletéről is beszélt.