„Klubrádió
A lényeg

Kordon mögé rejtették a menekülteket fogadó BOK Sportcsarnokot

22/03/2022 17:54

| Szerző: Klubrádió

A BOK-csarnok körül hevenyészett paravánok mögé gördülnek be a buszok, amik a KÖKI-ről hozzák az Ukrajnából menekülőket. Hardy Mihály kollégánk ellátogatott a helyszínre. A kordon mögé csak azok a szervezetek juthatnak be, akiket a rendőrség, egyenruhás katonai középiskolások és a Civil biztonsági szolgálat beenged.

Több mint három héttel a háború kirobbanása után hoztak létre állami tranzitvárót a BOK-csarnokban a menekültek számára. Itt sokkal jobbak a körülmények, mint a pályaudvarokon, ahol civilek fogadták és segítették az érkezőket állami koordináció nélkül – írta meg korábban a 444.

Hardy Mihály kollégánk helyszínre látogatott, és készített néhány beszédes fotót. A BOK-csarnok körül hevenyészett paravánok mögé gördülnek be a buszok, amik a KÖKI-ről hozzák az Ukrajnából menekülőket.

 
A BOK-csarnok paraván mögött
Fotó: Klubrádió/Hardy Mihály
 

Az épület körül kordont húztak fel, ám a takarófóliákat a szél itt-ott szétzilálta.

 
Nem szélálló kordon
Fotó: Klubrádió/Hardy Mihály
 

Érdekes adalék, hogy az egykori SYMA Sport- és Rendezvényközpont termeit az egyes olimpiák után nevezték el. Minden, a sport iránti tiszteletünk dacára sem tartjuk bölcsnek, hogy a Moszkva terem nevét nem takarták le, amikor éppen az orosz invázió menekülö ukránokat szállásolnak el a csarnokban.

 
 
A BOK Moszkva terme
Fotó: Klubrádió/Hardy Mihály
 

A kordon mögé csak azok a szervezetek juthatnak be, akiket a rendőrség, egyenruhás katonai középiskolások és a Civil biztonsági szolgálat beenged.