„Klubrádió
Megbeszéljük...

Csintalan: Baromság, hogy Orbán kimondta volna, tönkre akarja tenni az országot

25/10/2022 20:49

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

Csintalan Sándor szerint Orbán Viktor azért sem mondhatott olyat, hogy tönkreteszi Magyarországot, mert számára sokkal fontosabb hatalmon maradni. Az újságíró szerint Orbán úgy képzeli el magát és Magyarországot, mint a Lukasenka-féle Belaruszt.

2022. október 25. Megbeszéljük - részlet 22.10.25. Csintalan Sándor
10:59
00:00

A Megbeszéljük korábbi adásában egy betelefonáló azt állította, hogy Orbán Viktor a 2002-es választási veresége idején kijelentette, ha még egyszer hatalomra jut, tönkre teszi ezt az országot. Később a műsorban többen is jelezték, emlékeznek ilyen kijelentésre a miniszterelnöktől. A műsorvezető, Bolgár György ezt elképzelhetetlennek tartotta, részben azért, mert egy ilyen kijelentés felért volna politikai öngyilkossággal, részben azért, mert Orbán sokkal tudatosabb politikus. Ezért a híresztelés forrásai után kutatva felkereste Csintalan Sándort, aki a híresztelések szerint hallhatta valahol ezt a kijelentést.

A politikus, televíziós és rádiós műsorvezető baromságnak nevezte a felvetést. Csintalan szerint ez a legendagyártás része. "A vágyvezérelt gondolkodás kritikai értelemben is működik" – tette hozzá.

Megjegyezte, azért is biztos abban, hogy nem mondhatott ilyet, mert a miniszterelnök számára mindennél fontosabb a hatalom. "Orbánnak őrült küldetéstudata van, a feltétlen támogatói pedig hisznek abban, amit csinálnak." Más kérdés, hogy tevékenységével mégis tönkreteszi Magyarországot.

Úgy véli, hogy Orbán úgy képzeli el magát és Magyarországot, mint a Lukasenka-féle Belaruszt. Ilyen tekintetben kényelmetlen számára az uniós tagság, ahol több másik országgal folyamatosan egyeztetnie kell.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Csintalan Sándorral
2022.10.25., kedd 16:45
Riporter: Bolgár György