„Köszönjük,
Anno Budapest

Anno Budapest: Az első nyugati autóm

12/05/2024 06:00

| Szerző: Klubrádió/pj

Ön hogyan tett szert nyugati márkájú gépjárműre? Na nem most, hanem az átkosban vagy a rendszerváltást követően? Az Anno Budapest 2024. május 12-i adásában ezt a kérdést boncolgatta Panxnotded Miklós a betelefonáló hallgatókkal.

2024. május 12. Anno Budapest (2024. május 12., vasárnap 14:00)
109:37
00:00
Műsorvezetők: Panxnotded Miklós Szerkesztők: Árva Brigitta
Miben voltak jobbak ezek a járgányok, mint a KGST-s autók? Egyáltalán jobbak voltak? Hogyan hozták be az országba? Honnan szereztek alkatrészeket hozzájuk? Kitől vásárolták? Miért szánták el magukat, hogy egy nyugati verdát vegyenek? Franciát vagy németet? Esetleg angolt, japánt, netán amerikait? És egyáltalán miből? Hogyan lett a körlámpás fekete merdzsó zöldséges merci? Igaz volt-e, hogy az Opel sose kop el? Hová kerültek a pártfunkcik levetett autói? Milyen nyugati modelleket árult a Merkur? Melyik autóért csorgott a nyáluk, de sose tudták megengedni maguknak? Miben tudtak segíteni a disszidens rokonok? Használt vagy új volt az első?

Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket vitattunk meg vasárnap délután 2 és 4 között a rádióadásban.

A teljes adást meghallgathatják a cikk tetején elhelyezett lejátszóra kattintva. Címlapi fotó: 1975. pesti alsó rakpart, Fiat 850-es személygépkocsira szerelt, házi kivitelezésű tetősátor, "mozgó szálloda". Forrása: Fortepan.hu / FŐFOTÓ

Anno Budapest
2024. május 12. vasárnap 14:00
Műsorvezető: Panxnotded Miklós
Szerkesztő: Árva Brigitta