„Klubrádió

"A ló néz, a csikó lát, el ne engedd az ereszcsatornát…" – Így reagáltak a mémgyárosok a Szájer-ügyre

1/12/2020 19:20

Szájer József elismerte, hogy ő az az EP-képviselő, akit a sajtóhírek szerint a brüsszeli rendőrség egy 25 fős szexpartin fogott el, amikor az ereszcsatornán keresztül próbált menekülni. Azóta a belga ügyészség elmondta azt is, hogy exstasyt találtak a vérző kézzel menekülő képviselő táskájában.  Az internet népe sem maradt néma, úgy tűnik, az ügy kiapadhatatlan humorforrást jelent a mémgyárosoknak.

Az alábbiakban válogattunk az interneten terjedő mémekből és poénokból.

Bélabátyó, ismert karikaturista így foglalta össze a történteket.

Érdekes párhuzamot találtak a Madárfészek című 1996-os film és Szájer esete között.

 A fapados repülőtársaság, a Ryanair a Twitteren sütött el egy poént: „Menekülnie kell Brüsszelből? 14,99 euróért van erre megoldásunk. Ebben az esetben azonban nem az ablak melletti helyeket javasoljuk!”

Cuki mosómedvéknek jobban megy a menekülés.

"A belga sajtóban ma megjelent egy újsághír egy pénteki brüsszeli házibuliról, amelyen jelen voltam" - írta Szájer József eufemisztikusan a közleményében. Úgynevezett "házibuli" Fidesz-módra.

És akkor itt egy galéria sok-sok képpel az internetes mémekből válogatva - kattintás után megtekinthetők.

Az ügy fényében érdemes felidézni, mit is mondott évekkel ezelőtt Szájer József: "A szabadságjogok visszavétele az elmúlt években, a független intézményekkel szembeni támadás az hogyan vezet egy gazdasági és morális-politikai csődhöz."