„Klubrádió
Reggeli rovat

A homoszexuális Budapest áll szemben a normálisokkal

16/06/2021 07:12

| Szerző: Kárpáti János/Klubrádió

A világ vezető sajtótermékei foglalkoznak a magyar parlamentben kedden elfogadott, és a homoszexuálisokat a pedofilokkal összemosó törvénnyel. A többség szerint az orosz taktikát alkalmazza Orbán, és egymásnak ugrasztja a magyarokat a választási győzelem érdekében.

A nemzetközi média nagy terjedelemben foglalkozik az Országgyűlésben tegnap elfogadott törvénnyel, amely a pedofília elleni harc ürügyén csorbítja a melegjogokat, diszkriminációt alkalmaz az LMBT-emberekkel szemben.

2021. június 16. Lapszemle 20210616/KárpátiJános
05:21
00:00

Az AP amerikai hírügynökség emlékeztet arra: az Orbán-kormány a múltban a migránsokat állította be súlyos fenyegetésként Magyarországra és a nemzet keresztény identitására nézve. Ezt a tematikát a miniszterelnök sikerrel alkalmazta a korábbi választások megnyeréséhez. A 2022-es választások közeledtével, miközben kevesebb migráns érkezik Európába, a kormányzó párt növekvő mértékben festi le fenyegetésként az LMBT-jogok mozgalmát, ezzel igyekezvén megszilárdítani konzervatív bázisát.

Egy másik amerikai hírügynökség, a Bloomberg arra hívja fel a figyelmet: Orbán azzal, hogy az LMBT-ellenes ügyekre összpontosít, a lengyel nacionalista kormány politikai forgatókönyvét másolja. A varsói vezetés Magyarország legszorosabb szövetségese az Európai Unióban, és a hivatalban levő elnök azzal nyerte el második mandátumát, hogy a szexuális kisebbségek ellen intézett támadásokat.

A New York Times beszámolója kitér arra, hogy Orbán egyre inkább igyekszik a hagyományos keresztény értékek védelmezőjeként beállítani magát, bár ezt az imázst valamelyest aláásták olyan szexbotrányok, amelyek az elmúlt években a Fidesz tisztségviselőihez, illetve szövetségeseihez kötődtek.

Tavaly egy Peruban szolgált volt magyar diplomatát ítéltek 1800 dollárnak megfelelő pénzbüntetésre és felfüggesztett szabadságvesztésre gyermekpornó felvételek birtoklása miatt. A 2019-es önkormányzati választások előtt ismeretlen forrásból felkerült az internetre egy olyan videósorozat, amely egy prominens fideszes polgármester jachtorgián való részvételét mutatta be.

A következő évben egy fideszes képviselőt fogtak el Brüsszelben, amint menekülni próbált arról a helyszínről, amelyet a belga média a Covid-járvány miatti korlátozások idején kizárólag férfiak részvételével tartott orgiának nevezett.

Az Országgyűlés plenáris ülése
 
Szabó Tímea a parlamentben
 
Budapest, 2021. június 15. Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője egy molinót tesz a pulpitusra az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. június 15-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Fotó: Koszticsák Szilárd
 

 

A New York Times úgy véli: az LMBT-közösség összekapcsolása a pedofíliával olyan taktika, amely hozhat pontokat Orbánnak és pártjának a konzervatív vidéki szavazók körében, akikre folyamatosan zúdul a kormánypropaganda, és akik a kormányt védőbástyának tekintik a fővárosi ellenzéki politikusok által megszemélyesített kozmopolita liberalizmussal szemben.

A lap szerint Orbán helyzetét megingatta a koronavírus-járvány elfuserált kezelése, továbbá növekvő nemzetközi elszigeteltsége és az, hogy külpolitikájának sarkalatos pontjává tette Kínát és Oroszországot, amivel felbőszítette európai uniós partnereit. Így most kemény választási kampány vár rá a hatpárti ellenzéki szövetséggel szemben.

Idézi a New York Times Ruff Bálint politikai stratégiai szakértőt, aki szerint az LMBT-közösség célbavétele „cinikus és gonosz csapda”. Ruff szerint az autoriter rezsimek által használt módszer, hogy polgáraikat egymás ellen fordítják, saját politikai haszonszerzésük érdekében. Vidéken nem szokatlan, hogy az ember úgy éli le egész életét, hogy egyetlen nyíltan meleg emberrel sem találkozik soha. A világ megkaparintására törekvő melegek összeesküvéséről szóló propagandával Orbán hatékony eszközre tett szert a szavazók mobilizálása érdekében.

A kampány témája az lesz, hogy a liberális homoszexuális Budapest áll szemben a normális emberekkel. Az ellenzék pedig azzal, hogy nem támogatja ezt az új törvényt, a kampány idejére meg fogja kapni a pedofília támogatójának a bélyegét – állítja a New York Times által idézett Ruff Bálint.

A Washington Post idézi azt a tiltakozó levelet, amelyet emberi jogi szervezetek közösen fogalmaztak meg, köztük az Amnesty International. Eszerint az új törvény sérti a véleménynyilvánítás szabadságát, az emberi méltóságot és az egyenlő elbánás elvét.

Azt a 2013-as orosz törvényt visszhangozza, amely lehetetlenné teszi a melegek témáját érintő tudományos szintű párbeszédet. A frissen elfogadott magyar törvénnyel természetesen nem csak megveszekedett liberális körök médiája foglalkozik. Ha felmegyünk a kifejezetten katolikus szellemiségű, La Croix című francia napilap internetes oldalára, ott azt olvashatjuk, hogy újabb szakaszába lépett Orbán Viktor magyar miniszterelnök LMBT elleni keresztes hadjárata.

A lap szerint a törvény elfogadása csak újabb példája a kormány által évek óta hangoztatott LMBT-ellenes retorikának. „Zavaróan emlékeztet arra az orosz törvényre, amely büntetni rendel minden úgynevezett homoszexuális propagandát a legfiatalabbak körében” – fogalmaz a La Croix.

Végül az erősen jobboldali, konzervatív német lap, a Die Welt beszámolójának már csak a címét idézem: „A magyar parlament a homoszexuálisokkal szemben ellenséges cenzúratörvényt fogadott el”.