„Klubrádió

Vádat emeltek Boldog István és társai ellen

21/12/2020 10:16

| Szerző: Klubrádió

A fideszes képviselő és nyolc társa ellen egyéb bűncselekmények mellett hivatali vesztegetés elfogadásának vádiratát nyújtotta be a Központi Nyomozó Főügyészség a Fővárosi Törvényszéken.

A NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóságán indult, majd a Központi Nyomozó Főügyészségre áttett ügyben az országgyűlési képviselő mentelmi jogát a legfőbb ügyész indítványára az Országgyűlés felfüggesztette, majd az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki Boldog Istvánt, aki nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését – írja a Telex.

A vádirat szerint Boldog István és társai jogellenesen befolyásolták a megyei településfejlesztési program pályázati eredményeit, és a kivitelezők kiválasztását is. Ezért 2019 májusában 20 millió forintot kaptak és fogadtak el.

„A mai napon a Központi Nyomozó Főügyészség az ügyben kilenc személy ellen emelt vádat, akik közül Boldog István és Fehér Petra közszereplő” – olvasható a közleményben.

Megfőzték a Kárpát-medence lekvárját
 
Boldog István Fotó:
MTI Fotó: Mészáros János
 

Boldog István ügyét Hadházy Ákos robbantotta ki még 2019 végén. Nagy Szilárd volt fideszes kengyeli polgármester volt az, aki egy vádalku keretében elmondta a hatóságoknak, hogyan voltak előre leosztva Boldog körzetében az EU-s pályázatok – derül ki a portál cikkéből. A jelek szerint nemcsak az volt leosztva előre, mikre pályázhatnak a települések, hanem az is, a közbeszerzéseken mely cégeket kell megbízni, és kinek, mennyit kell visszaosztani.

Az ügyben több embert letartóztattak, köztük Boldog jobbkezének, mindenesétnek tartott fideszes önkormányzati képviselőt, Fehér Petrát is. Fehér a törökszentmiklósi önkormányzatban és a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlésben is képviselő. Önkormányzati pozíciójáról novemberben mondott le.