„Támogassa
A lényeg

Magyar Péter visszautasítja, hogy Lázár János embere lenne

28/04/2024 11:32

| Szerző: Klubrádió

"Nem terveztünk puccsot Lázár Jánossal, sok mindent szeretnék, csak azt nem, hogy Lázár János legyen az ország miniszterelnöke, de láthatóan ügyesen helyezkedik, és kivár, hogy mi fog történni" – mondta Magyar Péter, aki Puzsér Róberttel beszélgetett programjáról.

A Hard Talk Puzsér Róberttel szombati vendége volt Magyar Péter, akit a publicista, műsorvezető arról kérdezett, hogy szerinte viszonylag keveset lehet tudni a politikája tartalmáról. A Tisza Párt alelnöke azt mondta, az eddigi tüntetéseken már részletesen beszélt erről.

Magyar Péter az Index által szemlézett eseményen hosszan beszélt kapcsolatáról a Fidesszel, jelezte, egykor még ő is ott ült Orbán Viktor mögött, amikor a 2002-ben a Testnevelési Egyetemen beszélt, majd fokozatosan jöttek a csalódások, és még többet látott, miután egykori felesége, Varga Judit államtitkár lett.

A 2022-es választáson pedig már befogott orral szavazott a Fideszre. Kicsapta nála a biztosítékot, amikor 2021-ben a lemondott  augusztus 20-i tűzijáték után leváltották a meteorológiai szolgálat vezetőjét, felháborodott azon is, amit Leslie Mandoki születésnapján hallott; Orbán Viktorral és Rogán Antallal volt ott, de a részleteket nem osztotta meg.

"Lázár János rövid távon veled puccsolja Rogán Antalt, hosszabb távon Orbán Viktort?" – tette fel a kérdést Puzsér Róbert, de ezt Magyar Péter visszautasította. "Nem terveztünk puccsot Lázár Jánossal, sok mindent szeretnék, csak azt nem, hogy Lázár János legyen az ország miniszterelnöke, de láthatóan ügyesen helyezkedik, és kivár, hogy mi fog történni" – válaszolta. Ugyanakkor felhívta a figyelmet Lázár János azon nyilatkozatára, amelyben a miniszter közölte, Magyar Péter korábbi munkájára nem tud rosszat mondani.

Magyar Péter beszélt az EU-ról is, és közölte: nem hisz az európai egyesült államokban, amiről szerinte Brüsszelben, Párizsban, a DK központjában álmodnak. Nem hisz abban se, hogy az ellenzék helyett Brüsszel fogja Orbán Viktort leváltani, és azt sem támogatja, hogy magyar EP-képviselő olyan állásfoglalást szavazzon meg, amely után fel kell függeszteni az uniós pénzeket, mert ez az országnak árt.

Magyar úgy fogalmazott: szerinte Orbán Viktor „egy demokratikus hősnek indult 1988-ban” és bár utólag voltak figyelmeztető jelek „a politikai hatalomgyakorlást tekintve, de összességében az egész magyar politikai kínálatból kiemelkedett”. Úgy látja, akkor változott meg a személyisége, amikor elment kelet felé új politikai szövetségeseket keresni 2010 után.