„Klubrádió

Szijjártó kétszer is helikopterrel utazott lakóhelyére

20/10/2020 16:18

| Szerző: Klubrádió

Hadházy Ákos adatigénylésére a Külügyminisztérium közölte, hányszor vett igénybe utazásaihoz Szijjártó Péter rendőrségi helikoptert, és hová vitette magát.

2020. október 20. Hadházy Ákos - Szijjártó helikopter 2020. 10. 20.
00:57
00:00

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő adatigénylésére a Külügyminisztérium azt válaszolta, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert idén kétszer vitte Dunakeszire rendőrségi helikopter. A tárcavezetőnek Dunakeszin van háza, amelybe 2015-ben költözött be.

Hadházy Facebookon közzétett posztja szerint a Külügyminisztérium úgy fogalmazott, Dunakeszi repülőterén kétszer került sor érkezésre, melyeket további programok követtek. A tárca szerint a rendőrségi helikopter igénybevételére kizárólag akkor került sor, amikor a miniszter programja úgy indokolta. Összesen hét helikopteres utazást említenek, úti célként egyik esetben sem Dunakeszit jelölték meg, az, hogy a település kétszer is érkezési helyszín volt, a táblázat alá írt plusz információkból derül ki.

Szijjártó az idei hét helikopterezéséből ötször különböző határszakaszokhoz repült, hogy ott, illetve azok közelében külföldi miniszterkollégáival tárgyaljon. Kétszer – Bajára és Szekszárdra – pedig azért helikopterezett, hogy bejelentsen valamilyen beruházást.

Az ellenzéki képviselő Hadházy az adatokat egyebek mellett azzal kommentálta, hogy a két dunakeszi helikopteres érkezés pont kettővel több, mint amit egy normális országban egy miniszter karrierje elviselne.

 
 Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter  Fotó: Borsos Mátyás / Facebook
 

 

  A lejátszóra kattintva meghallgathatja Hadházy Ákos véleményét.