„Klubrádió

Orbán fontos háttérembere vette meg a Hollóházit

27/01/2020 16:38

| Szerző: Szabad Pécs/Klubrádió

Hétfőn állománygyűlés volt Hollóházán, ahol bemutatkozott a Hollóházi Porcelángyár Kft. új tulajdonosa, Várhegyi Attila – tudta meg a Szabad Pécs. Várhegyi korábban fideszes polgármester volt, és hűtlen kezelés miatt elítélték.

A volt kulturális államtitkár és szolnoki polgármester volt Mengyi Roland előtt az utolsó fideszes, aki ellen jogerős ítélet született. Ugyanakkor Várhegyi Attila továbbra is a Fidesz legbelsőbb köreihez tartozó, befolyásos személy maradt, akit Orbán Viktor egyik befolyásos háttéremberének tartanak a mai napig – írja a Szabad Pécs.

A lap arról értesült, hogy az eredendően baranyai, Siklóson született, és korábban hűtlen kezelésért elítélt volt kulturális államtitkár és szolnoki expolgármester személyesen jelent meg az állománygyűlésen, és mondta el elképzeléseit a jövőt illetően.

Várhegyi cégein, vagy családi cégeiken keresztül tanácsadóként is nyert el megbízásokat, elsősorban kommunikációs területen, önkormányzatokkal, vagy állami szervezetekkel, hivatalokkal állt kapcsolatban. Dolgozott például a köztévének, de Pécs önkormányzatának is.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. kikiáltási áron, 175 millióért adta el a hungarikumok gyűjteményébe sorolt üzemet, de nem verték nagy dobra, hogy kinek.