„Klubrádió
A lényeg

Vitézy olcsóbb Sziget-napijegyet ígér a budapesti fiataloknak, reagáltak a szervezők

25/04/2024 19:31

| Szerző: Klubrádió

Vitézy Dávid LMP-s és civil főpolgármesterjelölt csütörtöki videójában azt mondta, megválasztása esetén el fogja érni, hogy a 30 évnél fiatalabb budapestiek 30 százalékos kedvezményt kapjanak a Sziget-napijegyre.

Kádár Tamás, a Sziget szervezőirodájának vezetőj azzal reagált Vitézy ötletére, hogy a korai időszakra jellemző civódások, politikai haszonból tett ígéretek, rosszemlékű fenyegetések és sarcolgatások után ma már helyreállt a Budapest vs. Sziget „mérleg”, és kialakult egy mindkét fél számára kölcsönösen előnyös helyzet.

„Persze nyitottak vagyunk a mindenkori városvezetéssel olyan megállapodásra, ami a látogatóinknak előnyös. Ilyen lehet, hogy a mérleg egyik serpenyőjébe bekerüljön a K-híd – régóta ígért – felújítása” – tette hozzá közleményében.

Kádár Tamás szerint egyébként is sikerült megtartaniuk a magyar közönséget a Sziget Fesztiválon. Hozzátette: ezt mutatja az is, hogy a különböző kedvezményeknek köszönhetően – elővételes jegy, diákjegy, részletfizetési lehetőség – Magyarországon fogyott el a legtöbb elővételes jegy, de a napijegyeket is elsősorban a magyarok veszik.

Kiemelte azt is, hogy minden évben 200 millió forintot fizetnek a fővárosnak bérlet díjként, és közben „több száz millió forint értékű kommunikációs felületen terjesztjük szerte a világban Budapest jó hírét”.