„Klubrádió
A lényeg

Újra polgármester lenne a vak komondoros Balogh József

25/04/2024 20:29

| Szerző: Klubrádió

A politikus korábban is volt Fülöpháza polgármestere, de 2016 nyarán lemondott, miután élettársa megveréséért jogerősen elítélték. Balogh a sajtónak először azt állította, hogy a nő akkor sérült meg, amikor átesett a család vak komondor kutyáján.

Balogh József korábban súlyos testi sértés miatt állt bíróság elé, miután részegen eltörte élettársa orrát és járomcsontját. Balogh ügye azért is vált hírhedtté, mert az akkori fideszes parlamenti képviselő és Fülöpháza polgármestere azzal érvelt, hogy a nő megbotlott a család vak komondorában, úgy szerezte sérüléseit. 

A bíróságon már ezzel magyarázta a történteket: „Sajnos a párom nem tudta megérteni a lelkiállapotomat” – idézi fel a 444.hu a 2013-as esetet. Balogh 2016 júniusban 10 hónap szabadságvesztést kapott felfüggesztve.

A Fidesz kizárta a frakcióból, független képviselőként folytatta, és a település vezetéséről is le kellett mondania, bár 2014-ben újraválasztották. 

Jelenleg Balogh József lánya vezeti a települést, de 2019-ben magát Baloghot is simán megválasztották képviselőnek. Idén pedig a választási nyilvántartás szerint már a polgármesterségért is elindult függetlenként. Már az ajánlóíveket is átvette a 444.hu cikke szerint.

(Kiemelt kép: MTI/Ujvári Sándor)