„Klubrádió

Navalnij visszatért Moszkvába, azonnal őrizetbe vették

17/01/2021 18:27

| Szerző: MTI/Klubrádió

Frissítés (19:17): Földet érése után azonnal őrizetbe vették az orosz ellenzéki politikust. Navalnij gépe a seremetyjevói repülőtéren landolt a tervezett Vnukovó helyett. 

Alekszej Navalnij
 
Alekszej Navalnij
 

Őrizetbe vették Moszkvában, elvezették Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikust a rendőrök vasárnap este a seremetyjevói repülőtér útlevél-ellenőrzéséről. A Navalnijt szállító gép vasárnap este landolt a seremetyjevói repülőtéren – írja az MTI. 

A Berlinből hazatérő Navalnij gépének érkezését a moszkvai vnukovói repülőtéren várták, ahol az ellenzéki politikus több hívét őrizetbe vették.

Navalnijt mintegy fél évig kezelték kórházban Berlinben, miután tavaly augusztusban több nyugati laboratórium megállapítása szerint Oroszországban megmérgezték. A Kreml tagadta, hogy köze lett volna az incidenshez.

A rendőrség, a politikus járatának megérkezését megelőzően, őrizetbe vett több ellenzéki aktivisták, köztük Navalnij fivérét, Oleget és a munkatársai közül Ljubov Szobolt és Ruszlan Saveggyinovot és beszorította híveit a váróterem egyik szegletébe.

A hatóságok Szentpéterváron is feltartóztattak több, a politikus moszkvai fogadtatására utazni készülő aktivistát és újságírót is.