„Klubrádió
A lényeg

Nagy osztogatást ígér Orbán a választási évben

20/09/2021 14:52

| Szerző: Klubrádió

Nagy pénzosztással készül a kormány a választási évre. Orbán Viktor miniszterelnök az őszi ülésszak nyitóülésén adóvisszatérítéseket, minimálbéremelést, SZJA-mentességet ígért.

A parlament őszi ülésszakának hétfői nyitóülésén Orbán Viktor arról beszélt, hogy ha az év hátralévő részében „nagyobb baleset nem történik”, akkor akár a célként kitűzött 5,5 százalékos növekedési szint fölé léphetünk – írja beszámolójában a 444. Azt állította, hogy "a magyar gazdaság repülőrajtot vett".

2021. szeptember 20. A lényeg - 21.09.20. Orbán Viktor
00:48
00:00

A portál összegyűjtötte, milyen osztogatásokat tervez a Fidesz a választási évre:

  • 2022. február 15-ig visszatérítik a gyereket nevelő szülőknek az általuk 2021-ban befizetett személyi jövedelemadót. A visszafizetés felső határa a tavalyi átlagbér éves adótartalma.
  • Adóvisszatérítést kapnak a gyereket nevelő kisvállalkozók is. Az ekho szerint adózó szülők az általuk SZJA-ként befizetett összeget kapják majd vissza. A kedvezményes átalányadót fizető kisvállalkozók (Katások) az általuk fizetett átalányadó negyedét kapják vissza, ha gyereket nevelnek.

Orbán azt mondta, hogy összességébe 1 millió 900 ezer szülő számára 600 milliárd forintot térít vissza az adóhivatal jövő februárban.

Az Országgyűlés plenáris ülése
 
Orbán Viktor a Parlament őszi ülésszakának nyitóülésén 21.09.20. Fotó:
MTI/Koszticsák Szilárd
 
  • A nyugdíjasok újabb kiegészítést kapnak az infláció miatt. A nyugdíjprémium összege meghaladja az 50 ezer forintot. Folytatják a 13. havi nyugdíj visszaépítését, jövő februárban legalább hétheti nyugdíjat tudnak kifizetni minden nyugdíjasnak.
  • 2022 elején 6 havi fegyverpénzt fizetnek ki fegyveres és rendvédelmi szervek tagjainak.
  • január 1-től bevezetik a 25 év alatti, dolgozó fiatalok SZJA-mentességét.
  • És már tárgyalnak a munkaadókkal és a munkáltatókkal a 200 ezres minimálbérről.

Bejelentette azt is, hogy a kormány „alkotmányos védelmet” akar adni a családtámogatásoknak, a munkát terhelő alacsonyabb adóknak és a nyugdíjaknak is.