„Klubrádió
A lényeg

Megvan Benedek Miklós búcsúztatásának időpontja

26/01/2024 15:53

| Szerző: Klubrádió

Február 6-án, kedden, délután két órakor a Farkasréti temető Makovecz ravatalozójában búcsúztatják Benedek Miklóst. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas, a Nemzet Színésze elismeréssel illetett színész január 9-én hunyt el méltósággal viselt betegség után, életének 78. évében.

"Kérjük a temetésen résztvevőket, hogy tartsák tiszteletben a család gyászát és a család tagjairól, különös tekintettel a kiskorúakról kép- és videófelvételt ne készítsenek!" – tolmácsolta a család kérését a Nemzeti Színház sajtóosztálya.

A Halhatatlanok Társulatának örökös tagját tavaly szeptemberben érte az az öröm, hogy megkapta a Nemzet Színésze elismerést: amikor az igazgató felhívta telefonon, meghatódott. Itt olvashatja az utolsó beszélgetésünket a Nemzet Színészével.

Élete utolsó időszakában COPD-t diagnosztizáltak, ami a tüdő és a szív együttes problémája, a nehézségek ellenére azonban élete végéig színpadon állt. Egy évig megszakításokkal kórházban kezelték, majd visszatérése után október 6-tól a Hárman padon-ban Gálvölgyi Jánossal és Egri Mártával az Orlai Produkciós Iroda szervezésében, október 24-től pedig a Játék a kastélyban című Molnár Ferenc-darabban játszott a Vígszínházban.