„Klubrádió
A lényeg

Magyar hegyikerékpáros szenzáció: Vas Kata Blanka negyedik lett

27/07/2021 10:00

| Szerző: Klubrádió

Mai menü: hegyikerékpár, triatlon, pillangó, cselgáncs, kézilabda, légpuska, tollaslabda, vitorlázás, vízilabda.

Vas Kata Blanka negyedik helyen végzett a hegyikerékpárosok női versenyében. A mindössze 19 esztendős versenyző ugyan remek rajtja után egy csúszás miatt visszacsúszott a 10. helyig, a végéig nem lassult és a 4. helyig tudott feljönni.


– Bragmayer Zsanett a 12. helyen végzett a női triatlonosok versenyében kedden a tokiói olimpián, amelynél jobban magyar női triatlonos még nem ért el ötkarikás játékokon. A versenynap másik magyarja, Kovács Zsófia nem tudta befejezni a versenyt.

Tokió 2020 - Triatlon - Bragmayer Zsanett a 12. helyen végzettTokió, 2021. július 26. Bragmayer Zsanett a világméretű koronavírus-járvány miatt elhalasztott 2020-as tokiói nyári olimpia női triatlonversenyében az Odaiba Kikötőparkban 2021. július 27-én. A magyar sportoló a 12. helyen végzett. MTI/Czeglédi Zsolt
 

– Úszásban Milák Kristóf és Kenderesi Tamás is bejutott 200 méter pillangón a döntőbe, Milák 1:52-es idővel, Kenderesi pedig futamában másodikként ért célba. Hosszú Katinka is döntőbe jutott, de nagyon kínkeservesen, csak hetedik idővel jött össze a finálé.

Tokió 2020
Hosszú Katinka a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia női 200 méteres vegyeúszásának elődöntőjében a Tokiói Vizesközpontban 2021. július 27-én. MTI/EPA/Valdrin Xhemaj
Fotó: Valdrin Xhemaj
 

–A cselgáncsozóknál az Eb-bronzérmes Ungvári Attila (81 kg) kikapott az első mérkőzésén Mohamed Abdelaal ellen. Később a korosztályos olimpiai, világ- és Európa-bajnok Özbas Szofi (63 kg) első meccsét megnyerte, azonban az olasz Maria Centracchio ellen ipponnal kikapott.

Tokió 2020 - Cselgáncs
Özbas Szofi (fehérben) és az olasz Centraccino Maria küzdelme a női cselgáncsozók 63 kilogrammos súlycsoportjának nyolcaddöntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Nippon Budokan arénában 2021. július 27-én. Özbas Szofi elvesztette második mérkőzését és kiesett. MTI/Czeglédi Zsolt
 
 

– Újra pályára lépett a női kézilabda-válogatott, amely kiábrándító játékkal 33-27-re vereséget szenvedett Brazília ellen.
– Tollaslabdában a férfiaknál Krausz Gergely kikapott 2-0-ra az orosz Szergej Siranttól, a nőknél Sárosi Laura viszont első mérkőzése után részleges Achilles-ín szakadást szenvedett és kénytelen volt visszalépni a további szerepléstől.
– A légpuskások vegyescsapat-versenyében hetedik helyen végzett a Mészáros Eszter, Péni István kettős. A szám most mutatkozott be a játékokon.

Tokió 2020 - Lövészet
A Mészáros Eszter, Péni István kettős a légpuskások vegyescsapatának középdöntőjében, a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a tokiói Aszaka Lőtéren 2021. július 27-én. A hetedik helyen végzett a Mészáros Eszter, Péni István kettős. MTI/Kovács Tamás
 

– Mindkét magyar vitorlázó, a Finndingiben szereplő kétszeres Európa- és egyszeres világbajnok Berecz Zsombor és a Laser Radialban induló Érdi Mária is másodikként zárta keddi első futamát. Előbbi az egyik titkos aranyesélyesünknek számít.
– Férfi vízilabdázóink is medencébe ugranak, az első csoportmeccsen vereséget szenvedő együttes a házigazda japánokkal találkozik – írja a 24.hu.

Tokió 2020 - Férfi vízilabda - Magyarország-Görögország
A magyar csapat tagjai a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi vízilabdatornájának 1. fordulójában játszott Magyarország - Görögország mérkőzés előtt a tokiói Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. július 25-én. MTI/Illyés Tibor
 
 

(Kiemelt kép: archív, forrás: MTI/EPA/Keystone/Gian Ehrenzeller)