„Klubrádió
A lényeg

Csányi: A magyar válogatott néhány éven belül a világ legjobbjai közé tartozhat

23/06/2021 14:46

| Szerző: Klubrádió

„Nem állítom, hogy a magyar válogatott a világ legjobbjai közé tartozik, de ha továbbra is így fejlődik a futballunk, akkor néhány éven belül ez is bekövetkezhet” – mondta Csányi Sándor, az MLSZ elnöke a kormányfő egyik kedvenc lapjának, a Nemzeti Sportnak adott interjújában.

Csányi Sándor, a második leggazdagabb magyar, az MLSZ elnöke, a FIFA alelnöke és az UEFA Nemzeti válogatottak versenybizottságának elnöke nyilatkozott Orbán Viktor kedvenc sportújságírójának, Szöllősi Györgynek a Nemzeti Sportban.

Magáról az Eb-ről és németek elleni meccsről is óvatosan beszélt. Elmondta: amikor meglátogatta a csapatot a tornát megelőző időszakban, mielőtt bezárult a buborék, pontosan arra hívta fel a játékosok figyelmét, hogy már az győzelem, hogy bejutottak a 24-es döntőbe, újra Európa-bajnoki-mérkőzéseket játszhatnak.

A Puskás Akadémia felcsúti stadionja, a Pancho Aréna nyitó?
 
Orbán Viktor miniszterelnök, mellette Hernádi Zsolt, a Mol Zrt. elnöke és Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke a felcsúti Puskás Akadémia Pancho Aréna nyitóünnepségén 2014. április 21-én. Fotó: MTI/Beliczay László
 

Szerinte egy pillanatig sem szabad azt gondolnunk, hogy mi vagyunk a találkozó esélyesei, de nem állítja, hogy azzal a küzdeni tudással, amit a portugálok, franciák ellen látott, ne lehetne esélyünk a bravúrra a 2014-es világbajnok ellen.

Közölte: egy-egy botlás, vereség után is azt mondhatjuk, hogy a válogatott karaktere, eredményessége körül kialakult tendencia biztató, hiszen eljutottunk oda, hogy a világ egyetlen válogatottja sem léphet ellenünk pályára a száz százalékig biztos győzelem tudatában, lám, még a világbajnok sem.

Csányi Sándor nem állítja, hogy a magyar válogatott a világ legjobbjai közé tartozik, de ha továbbra is így fejlődik a futballunk, akkor néhány éven belül ez is bekövetkezhet.

(forrás: 444, 24.hu)