„Klubrádió
A lényeg

Az MSZP beállt Márki-Zay mögé

14/10/2021 13:56

| Szerző: Klubrádió

Az elmúlt napokban különféle szocialista politikusok nyilvánították ki, hogy ki Dobrev Klárát, ki Márki-Zay Pétert támogatja, de csütörtökön kikristályosodott a párt irányvonala, miután Tóth Bertalan elnök is kijelentette, hogy Márki-Zayt támogatja, majd az elnökség csütörtökön rendkívüli ülést tartott, ahol nagy arányban Márki-Zay mellett tették le a voksukat.

Önkormányzat 2019 - Az MSZP sajtótájékoztatója
 
Tóth Bertalan
 
Budapest, 2019. október 19. Tóth Bertalan, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnöke (k) a Szabad városokból szabad országot építünk címmel tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a Villányi úti Konferenciaközpontban 2019. október 19-én. Mögötte az ellenzéki összefogás megválasztott MSZP-s polgármesterei és önkormányzati képviselői. MTI/Mónus Márton
Fotó: Mónus Márton / MTI
 

Az MSZP közleményében azt írja, hogy az elmúlt napokban külön úton, de mindkét miniszterelnök-jelölt azzal a kéréssel fordult a párt vezetéséhez, hogy tegye egyértelművé az álláspontját a miniszterelnök-jelöltek támogatásáról, ezért ezt most megteszik:

„Az MSZP Országos Elnökségének állásfoglalása alapján – bár mindkét miniszterelnök-jelölt hasonló, az MSZP elvárásaival összhangban álló baloldali-zöld programot képvisel – Márki-Zay Péternek van nagyobb esélye arra, hogy 2022-ben megnyerje az országgyűlési választást.

Az MSZP Országos Elnökségének korábbi állásfoglalása alapján az MSZP tagjainak személyes döntésén múlt, hogy kit támogatnak a második fordulóban. Az MSZP vezetése azonban a mai döntése értelmében arra kéri valamennyi tagját és szavazóját, hogy az előválasztás hátralévő időszakában Márki-Zay Pétert támogassák” – írja a párt közleménye végén. (444.hu)