„Támogassa
Útszélen

Óriási pluszterheket rótt az SOS Gyermekfalvak nevelőszüleire a járvány

13/06/2020 10:16

| Szerző: Klubrádió

Anyagilag és érzelmileg is súlyosan érintette az SOS Gyermekfalvakat a járvány, és a vállalati adományok is jelentősen csökkentek. Útszélen című műsorunkban emellett arról esett szó, hogy vak gyerekek kenuznak és tandem-kerékpároznak évről évre Dunakilitin egy sporttáborban, amelynek megrendezése most veszélybe került.

2020. június 11. Útszélen (2020. június 11., csütörtök 15:00)
45:06
00:00
Műsorvezetők: Józsa Márta Szerkesztők: Józsa Márta

Óriási plusz terheket okozott az SOS Gyermekfalvak nevelőszüleinek a járvány. Hirtelen 5-6 gyerekre naponta főzni, tanítani őket, beszerezni a távoktatáshoz szükséges eszközöket, a tisztítószereket, maszkokat és közben megszervezni az otthoni életet – ez nem csak fárasztó, hanem költséges dolog is. Nincs könnyű helyzetben az őket fenntartó alapítvány sem, mert legnagyobb adományozóknak, az autóipar és a szállodaipar szereplőinek most egyre kevesebb jut jótékonyságra.

Az SOS Gyermekfalvak csaknem 400 gyermeknek ad szerető, biztonságos otthont. Többségük bántalmazás, elhanyagolás, a szülők szenvedélybetegsége, betegsége miatt került hozzájuk – írják Facebook-oldalukon.

Vak gyerekek kenuznak és tandem-kerékpároznak évről évre Dunakilitin egy sporttáborban. Legtöbbjük számára ez az egyetlen nyaralási és sportolási lehetőség úgy, hogy biztonságban, gyógypedagógusok segítségével sportolhatnak. Nem tudnak pályázni a tábor fenntartására, mert egyszerűen nem írták ki a pályázatokat. Félő, hogy megszakadhat a generációknak életre szóló élményt adó hagyomány, bár azért van remény: társadalmi kampányba fogtak.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Címlapi kép: SOS Gyermekfalvak/Facebook

Útszélen
2020. június 11., csütörtök 15:00
Műsorvezető: Józsa Márta