„Klubrádió
Útszélen

Mi lesz a mozgássérültek rehabilitációjával?

3/05/2020 12:28

| Szerző: Klubrádió

Megszakították a mozgáskorlátozottak rehabilitációját a koronavírus-járvány miatt, mi lesz azokkal az emberekkel, akiket hazaküldtek például az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetből? Kerekesszékes rendezővel, színésszel és vállalkozóval beszélgettünk. Aztán arról volt szó Útszélen című műsorunkban, hogy roma festőművészek szerveznek jótékonysági aukciót a szegregátumokban élők megsegítésére.

2020. április 30. Útszélen (2020. április 30., csütörtök 15:00)
45:26
00:00
Műsorvezetők: Józsa Márta Szerkesztők: Józsa Márta

Felmérhetetlen következményei lesznek annak, hogy megszakították a mozgássérültek rehabilitációját a koronavírus-járványhoz kapcsolódó kórházkiürítés miatt. A kerekesszékben élő emberek az átlagnál is jobban kitettek a veszélyeknek és gond az, hogy a 65 év alatti mozgássérültek nem kapnak olyan típusú segítséget az önkormányzatoktól, mint például a nyugdíjasok. A műsor kerekesszékben élő vendégei: Vincze Zoltán filmrendező, operatőr, antropológus, Vaszil György építési vállalkozó és Fenyvesi Zoltán, a Tiszta szívvel című filmből ismert színész, influenszer.

 kép: Pixabay
 
 


Roma festőművészek szerveznek online jótékonysági aukciót, melynek bevételét egy-egy általuk megnevezett alapítványnak vagy egyházi szervezetnek adnak. Úgy vélik: a művészek dolga a segítség, különösen járvány idején fontos, hogy támogassák a szegregátumokban élőket. Az akcióhoz nem roma festőművészek is örömmel csatlakoztak. Vendégeim: Sárközi Lóránt, a Dikh TV főszerkesztője, Kunhegyesi Ferenc, Tamus István és Káli-Horváth Kálmán festőművészek.

Az adást a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Címlapi kép: Pixabay.com

Útszélen
2020. április 30., csütörtök 15:00
Műsorvezető: Józsa Márta