„Támogassa
Reggeli gyors

Nem sportcsarnokot kér Vác új vezetése

25/11/2019 13:08

| Szerző: Klubrádió

Lyukas járdák, földutak, leharcolt az egész város. Ötmilliárdot adna a kormány sportcsarnokra, de az új önkormányzat szerint másra kellene a pénz.

2019. november 25. Reggeli gyors - részlet 19.11.25. Matkovich Ilona
06:52
00:00

Vác előző vezetői belevágtak több projektbe, de ezeket nem fejezték be, sőt egy részüket még el sem kezdték. Lóg a levegőben egy bölcsőde, egy csónakház, egy belvárosi barokk múzeumnegyed. Az Orbán-kormány egy sport- és rendezvénycsarnokot építtetne ötmilliárd forintból. A város költségvetése évi hatmilliárd, ebből körülbelül félmilliárdot már gyakorlatilag elköltött a korábbi önkormányzat. Az új polgármester, Matkovich Ilona és az új önkormányzat szerint nem sportcsarnokra lenne leginkább szükség.

Ugyanis nagyon leharcolt állapotban van a város. Vannak lyukas, alig használható járdák, még mindig vannak földutak, félig kész, vagy el sem kezdett beruházások. Az új polgármester alig kezdhet valamit ezekkel, mert szerződések kötik meg a kezét. Méghozzá milyenek. A sportcsarnokra már négyszer írtak ki közbeszerzési pályázatot, egyik sem volt sikeres. Matkovich Ilona azt mondja, nem politikai döntéseket akarnak hozni, hanem ésszerű, gazdasági szempontokat tartanak szem előtt. Ez nem mindenkinek tetszik. Annyira nem, hogy már meg is fenyegették, megverik, ha este elkapják az utcán.

Csak most szembesül azzal, hogy mekkora a káosz. Két kézilabda csarnok épülne, van fociakadémia, van egy többféle célra használható sportcsarnok, csak arra nem költöttek, hogy az ósdi, elavult lámpákat kicseréljék benne. Alig győzik számba venni a tartozásokat.

Matkovich Ilona úgy gondolja, legalább egy-két projektet jó lenne befejezni. Nem lesz egyszerű, egyetlen ember sem volt az önkormányzatnál, aki figyelemmel kísérte volna legalább a nagyobb beruházásokat, akinek csak ez lett volna a feladata. Valahogy mentek maguktól a dolgok, illetve félbe maradtak, vagy megálltak. Keresi az alkalmat, hogy valakinek elmondhassa "felsőbb szinten", mire lenne szüksége a városnak. Például parkolókra a kórháznál, a szakorvosi rendelők felújítására, a művelődési ház rendbe tételére, a strandfürdő korszerűsítésére. Egyszóval lenne helye annak az ötmilliárdnak.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás.

Reggeli gyors
2019.11.25. 06:00
Műsorvezető: Szénási Sándor