„Klubrádió

Hadházy a stadionügyi népszavazásról: hamarosan indulhat az aláírásgyűjtés

21/11/2019 11:49

| Szerző: Klubrádió/Inforádió

Akár napokon belül elkezdhetik gyűjteni az aláírásokat Hadházy Ákosék a Csepel-szigetre tervezett atlétikai stadionról szóló népszavazáshoz.

2019. november 21. A lényeg / részlet, Hadházy Ákos (19.11.21.)
00:49
00:00

A Fővárosi Közgyűlés döntéshelyzetben van, megtagadhatja, jóváhagyhatja a stadionépítést, dönthet úgy, hogy maga ír ki fővárosi népszavazást és támogathatja az országos referendumot is. Ha így dönt, ennek minden technikai feltétele megvan, a Kúria megengedte, november 24-étől lehetne gyűjteni az aláírásokat, és ők már igényelték is az aláírásgyűjtő íveket. Kétszázezer aláírást kell összegyűjteni, nemcsak Budapesten, hanem az egész országban, és a képviselő szerint ez nagyon gyorsan meglenne.

Fekete-Győr András az Inforádióban azt mondta: ha a kormány nem teljesíti a főváros feltételeit, megkérdezik a magyarokat arról, szeretnének-e 120 milliárdból atlétikai stadiont építeni.

A Fővárosi Közgyűlés a jövő heti ülésén határozhatja meg a feltételeit, ezek az egészségügyre és az atlétikai projekt átalakítására vonatkoznak majd.

Fekete-Győr kétli, hogy a kormány az Egészséges Budapest programot teljesíteni tudná, de ha ezt nem teszi, akkor egy országos népszavazással kérdezik meg a magyarokat, hogy szeretnének-e 120 milliárdból egy atlétikai stadiont építeni. (Azt is mondta, hogy az október 13-ai önkormányzati választás utáni békülékeny kormányzati hozzáállást már nem érzi.)