„Klubrádió
Megbeszéljük...

Nagy Ervin: Magyar Péter nem egyszemélyes dolog, hanem Magyar Péter mi vagyunk

19/04/2024 23:34

| Szerző: Klubrádió

Nagy Ervin színész szerint nemcsak akkor van lendületben a Magyar Péter-féle mozgalom, amikor ő beszél, hanem amikor valaki megnézi az európai parlamenti listájukat, amelyen nagy egyetemeken végzett, magasan kvalifikált, tenni akaró emberek szerepelnek jelöltként. Azt mondta: Magyar teljesen új garnitúrát szeretne behozni a politikai térbe, olyanokat, akik nem celebek.

2024. április 19. Megbeszéljük / részlet, Nagy Ervin (24.04.19.)
16:25
00:00

Nagy Ervin színész, és amint ő fogalmazott, támogató is megszólalt a Megbeszéljük adásában. Azt mondta, ahogy vezeti azt a bizonyos kis furgont, „mintha a népet szimbolizálná” Magyar Péter mellett. Lett annak egyfajta szimbólumértéke, hogy nulla forintból valaki csak felugrik a furgonra és már beszélhet is az emberekhez, ami mintha történelmi pillanatokat idézne fel – tette hozzá.

Szerinte nemcsak akkor van lendületben a Magyar Péter-féle mozgalom, amikor ők beszélnek, hanem amikor valaki megnézi az európai parlamenti listájukat, amelyen a legnagyobb egyetemeken végzett, magasan kvalifikált, tenni akaró emberek szerepelnek jelöltként. Ezzel kapcsolatban hozzátette: a magyar politikai élet „elcelebesedett”, a politikusok imádnak szerepelni, állandóan ők szeretnek a médiában lenni. „Elfelejtettük, hogy a politika a miénk”, a népé, és miért ne lehetne a legjobb képességű szakemberekből néhányat az EP-be küldeni, olyanokat, akik nem celebek? – tette fel a kérdést.

„Azt föl kell fogni, hogy Magyar Péter nem egyszemélyes dolog, hanem Magyar Péter mi vagyunk” – fogalmazott. Amikor ránéz ezekre a jelöltekre, ez jut eszébe, hogy „egy vagyok közületek”. Szerinte Magyar teljesen új garnitúrát szeretne behozni a politikai térbe, és ezt üdvözölte.

Arra a kérdésre, hogy színészi tapasztalatával segítette-e Magyar Pétert, Nagy Ervin azt mondta, egyáltalán nem. Nem akart ebben fontoskodni, szerinte „a jót nem kell jobbá tenni”. Ha ez így működik, és megy előre, mint egy úthenger, akkor csak azért, hogy ő is elmondhassa, ebben része volt, nem érdemes beleszólni. Az előfordulhat, hogy esetlegesen tanácsot ad egy témát illetően, hogy miről érdemes még beszélni – jegyezte meg.

Szerinte Magyar Péter született tehetség a politika színpadán. Komoly politikai rálátása van erre a rendszerre és ösztönből is olyan gyors és jó megoldásokat választ, amelyekkel a Fidesz-média nem tud mit kezdeni, hiába próbálkozik a legnemtelenebb támadásokkal – vélekedett. Úgy látja: Magyar „tíz évvel előtte jár Magyarországnak fejben és politikusi talentumban”, ezért állt mellé.

Elmondta, nem volt közöttük nézeteltérés, de ha lesz, azt szóvá fogja tenni. „Nagyon hirtelen lettünk nagyon mély elvbarátok”, ez szülhet esetleg súrlódásokat, de nem gondolja, hogy intelligenciával ne lehetne ilyesmit rendezni. A színművész arról is beszélt, hogy van egy bizalmi kör, amelyhez tartozókat meghallgat Magyar Péter.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg. Kiemelt kép: Klubrádió/Mátyus László

Megbeszéljük...
2024. április 19., péntek 16:50
Műsorvezető: Bolgár György