„Támogassa
Belső közlés

Kárpáti György Mór: Szonja 04

31/01/2021 21:55

| Szerző: Pályi Márk / Klubrádió

A Klubrádió honlapján minden hétvégén közzéteszünk egy verses vagy prózai felolvasást Belső közlés című irodalmi műsorunk felvételei közül. Ma Kárpáti György Mór Szonja 04 című tárcáját hallgathatják meg Székely Rozália színművésznő előadásában.

2021. január 31. Belső közlés / Kárpáti György Mór: Szonja 04 (20.01.31.)
07:36
00:00

A filmrendezőként első nagyfilmjével a koronavírus-járvány kitörése előtti évben debütáló Kárpáti György Mórt tavaly tavasszal bemutattuk rovatunkban íróként is már, amikor Mándruc úr vacsorája c. tárcanovelláját hallgathatták meg Egger Géza, a Táp Színház művészének előadásában. A fiatal rendezőt még több mint hat évvel ezelőtt láttuk vendégül irodalmi műsorunkban, ahol három írása is elhangzott. 

Színház - Tom Stoppard: Rosencrantz és Guildenstern halott
 
Ophelia szerepében Székely Rozália játszik Tom Stoppard: Rosencrantz és Guildenstern halott című színművének próbáján a MU Színházban. Az előadást a Szputnyik Hajózási Társaság – Modern Színház- és Viselkedéskutató Intézet – Labor szervezésében, Gigor Attila rendezésében mutatták be. Fotó: MTI/Kollányi Péter
 
 

A mától itt, a Klubrádió honlapján is elérhető újabb tárcáját Székely Rozália olvasta föl a Belső közlésben. Az azóta megszűnt Holmi folyóiratban megjelent írásában Kárpáti egy lipótvárosi öregúr és a róla gondoskodó fiatal ápolónő különös esetét meséli el a tőle megszokott precíz érzékletességgel, a szöveget ugyanakkor rendhagyó kísérletként kettébontva a hagyományos elbeszélés és a folyószöveg rétegére.

A tárca a fenti lejátszás gombra kattintva hallgatható meg.