„Klubrádió
Megbeszéljük...

 „Jogászkodás” késlelteti a Lánchíd felújítását

17/07/2020 21:20

| Szerző: Klubrádió

A jövő héten talán döntés születik a Lánchíd felújítási tenderének kiírásáról. A cél természetesen az, hogy a lehető legkevesebb pénzből hozzák ki a legjobbat. Lehetséges?

2020. július 17. Megbeszéljük - részlet 20.01.17. Draskovics Tibor
08:57
00:00

Elindult a folyamat, 2023 tavaszára visszaadják a forgalomnak a felújított Lánchidat. Egy dologban nincs kompromisszum: a hídnak tökéletes műszaki állapotban kell lennie – nyilatkozta Draskovics Tibor, a Budapesti Közlekedési Központ igazgatóságának elnöke. Ám az átadásig sok víz lefolyik a Dunán, de még addig is, amíg egyáltalán kiírják a tendert, és közben szakadatlanul folyik a harc a kormány és a főváros között.

 

A BKK igazgatósága a tenderkiírás előtt áttekintette a műszaki leírást, majd a leendő szerződés egyéb feltételeit, hogy minden jogi aggályt elkerüljön – mondta el Draskovics Tibor, hozzátéve, hogy aggályai egyedül Wintermantel Zsolt fideszes politikusnak voltak, de így is „jogászkodással” telt az idő. Az elnök ennek ellenére az ígérte, hogy a jövő héten egyezségre jutnak a tenderkiírással kapcsolatban, a hónap végéig megjelenik a kiírás.

Persze onnan sem egyszerű a helyzet, mert az eljárás feltételes lesz. A kormány ugyanis csak bejelentette, hogy 6 milliárd forinttal támogatja a felújítást, de a pénz nincs a fővárosnál, vagyis nincs meg a szükséges fedezet a beruházáshoz. Aztán a szóba jöhető pályázókkal tárgyalnak majd műszaki, esztétikai kérdésekről is. Draskovics Tibor azt reméli, hogy sok pályázó lesz, így a versenyben a lehető legkevesebb pénzből tudják kihozni a lehető legjobb felújítást.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép:MTI.

Megbeszéljük
2020.07.17. 16:00
Műsorvezető: Bolgár György