„Klubrádió
Megbeszéljük...

„A Lánchíd nem lehet ellenzékben”

29/06/2020 17:50

| Szerző: Klubrádió

A parlamentben is folyik a vita a nemzeti szimbólum felújításáról, amelyben Orbán Viktor azt mondta, hogy a szakértelem hiányzik, pénz, az van Budapestnél.

2020. június 29. Megbeszéljük - részlet 20.06.29. Molnár Zsolt
08:56
00:00

A címben említett mondat Molnár Zsolttól, az MSZP budapesti elnökétől származik, aki nyilván a miniszterelnök jóval korábbi, buzdító kijelentésére utalt, miszerint „A haza nem lehet ellenzékben”. A parlamenti vitában Orbán Viktor azzal próbált érvelni, hogy a fővárosnak ott van 180 milliárd forintja állampapírban, amely mozgósítható, ezek szerint a szakértelem hiányzik a Lánchíd felújításához. Molnár Zsolt Megbeszéljük című műsorunkban kifejtette, hogy a kormány azt gondolja, a saját magánvagyonával gazdálkodik, ellenben a fővárosi vezetése tiszteletben tartja, hogy az adófizetők pénzéről van szó. Most, amikor az önkormányzatoktól adóbevételeket vonnak el, iparűzési adót, parkolási díjat és a többit, akkor az említett kijelentés a pénzbőségről a cinizmus netovábbja.

Ünnepség a főváros napján
 

Mint ahogy az is elég furcsa felvetés, hogy ha még Tarlós István vezetné a várost, akkor régen készen lenne a felújítás. Itt komoly beruházásról van szó, amely érinti a Váralagutat, a Clark Ádám teret, a villamospályát, ekkora munkákat Tarlós idejében is csak vegyes finanszírozásban végeztek, tehát beszállt az állam. Ráadásul a Lánchíd nem egy híd csupán, hanem a nemzet szimbóluma. Molnár Zsolt vidéki útjain is azt tapasztalta, hogy az ott élőket is érdekli ez a vita. Egyértelműen politikáról van szó. Orbán szembe akarja állítani a budapestieket a nem budapestiekkel, büntetni akarja a fővárost, még jobban is, mint a többi ellenzéki települést.

Molnár Zsolt, mint baloldali politikus egyébként egyetért a szolidaritás elvével, tehát azzal, hogy a Budapesten megtermelt adóbevételből kerüljön pénz máshová is, de nem ilyen abszurd mértékben. Jut itt pénz sok dologra, stadiontól kezdve lóvellnessig, az augusztus 20-ai tűzijáték költsége például összemérhető a Lánchíd felújításának költségével, amelyhez egyébként a 80-as végén nyúltak hozzá utoljára.

Hogy kinek a fejére hullik majd vissza ez a méltatlan vita? Az MSZP politikusa bízik a választókban. Hiába Próbálja a Fidesz propagandagépezete gyengének, tehetetlennek bemutatni a városvezetést. Az embereket nem lehet becsapni.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Soós Lajos.

Megbeszéljük
2020. 06. 29. 16:00
Műsorvezető: Szénási Sándor