„Támogassa
Világháló

Dél-Korea Marie Antoinette-je és Rosa Luxemburg reinkarnációja

4/02/2024 12:23

| Szerző: Klubrádió

Az e heti Világhálóban ellátogattunk Dániába, ahol X. Frigyes trónralépésével királyné lett a népszerű ausztrál Máriából, szétnéztünk Moldovában, Dél-Koreában és Németországban is.

2024. február 02. Világháló (2024. február 02., péntek 15:30)
26:44
00:00
Műsorvezetők: Benda László Szerkesztők: Horváth Ádám
A február 2-i Világhálóban ismét női vezetőké volt a főszerep.

Így ajánlotta az adást Benda László műsorvezető.

Dániában januárban trónra lépett X. Frigyes, így aztán rendkívül népszerű ausztrál feleségéből, Máriából királyné lett. A pár 2000-ben ismerkedett meg Sidney-ben az Olimpia kapcsán – bár egy kocsmában, nem a sportpályák mellett. Az azóta nemzetközi divatikonná vált Máriáról és a dán királyi házról Nørbæk Krisztina újságíró mesélt.

Moldova elnöke, Maia Sandu erősen nyitni próbál a nyugat felé, ennek köze lehet ahhoz is, hogy a Harvardon végzett. Először nem is tervezett visszamenni a hazájába, nagy karrier állt előtte, de látva, milyen mértékű a korrupció hazájában a '10-es évek közepén úgy döntött, hazamegy "rendet rakni" – kollégánk Józsa Márta avatott be a részletekbe.

 
Maia Sandu
 Forrás: Wikipédia
 

Új párt jelentkezett Németországban, amely egyes vélemények szerint alaposan megmozgathatja a földet politikai terepen. Sahra Wagenknecht a baloldalból vágott ki egy szeletet, külföldi tudósítónk, Nemes Gábor szerint hosszú ideje úgy tekintenek rá, mint Rosa Luxemburg reinkarnációjára.

 
Sahra Wagenknecht középen piros ruhában
 
Forrás: Sahra Wagenknecht Facebook-oldala
 

A dél-koreai elnök feleségének Dior táskáján múlhat a választás? Azért nem valúszínű, hogy döntő jelentősége lenne, de tény, hogy a helyi közvéleményt mindig rendkívüli módon érdekli, hogyan élik a mindennapjaikat és hogyan jelennek meg a nyilvánosságban az állami vezetők. Az inkriminált táskát állítólag egy lelkész vásárolta azért, hogy azt ajándékként odaadja a frist lady-nek és minderről rejtett kamerás felvételt készítsen – Csoma Mózes Korea-szakértő, korábbi dél-koreai nagykövet magyarázta el az esetet.

A teljes adást meghallgathatják a cikk tetején elhelyezett lejátszóra kattintva.

Világháló
2024. február 2., péntek 15:30
Műsorvezető: Benda László
Szerkesztő: Horváth Ádám
Zenei szerkesztő: Göczey Zsuzsa