„Klubrádió
Reggeli gyors/Reggeli személy

Baranyi: Karácsony győzelmét az ellenzék veszélyeztetheti

3/08/2023 11:37

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

Az ellenzéki többség jövőre is megmarad a fővárosban, mert a polgármesterek belejöttek a munkába, a pártérdekeknek alárendelt városvezetést, például pártemberek pozíciókba helyezését viszont Baranyi Krisztina Ferencváros polgármestere szerint el kellene felejteni.

2023. augusztus 03. Reggeli gyors/Reggeli személy (2023. augusztus 03., csütörtök 09:00): Baranyi Krisztina
54:16
00:00
Műsorvezetők: Panxnotded Miklós, Dési János, Szénási Sándor, Para-Kovács Imre Szerkesztők: Jávor Dénes Marcell, Selmeci János, Korpás Krisztina, Bencsik Gyula, Herskovits Eszter

Bár a kormány szándékosan hozta csődközelbe a fővárosi önkormányzatot, Baranyi Krisztina nem kételkedik abban, hogy Karácsony Gergely győzhet a 2024-es önkormányzati választásokon. Sokkal nagyobb kockázatnak tartja azt, ha az ellenzéki pártok játszmái miatt megbuktatják saját jelöltjüket. A választók már nem bíznak az ellenzéki pártokban, és jobb eredményeket lehet elérni azokon a választásokon, ahol a pártok logói nem jelennek meg.

"Szerintem alapvetően elégedettek az emberek a fővárosi poplgármesterek teljesítményével" – mondta a Reggeli gyors csütörtöki adásában Ferencváros polgármestere, hozzátéve, hogy a pártérdekeknek alárendelt városvezetést, például pártemberek pozíciókba helyezését viszont szerinte el kellene felejteni.

Súlyos veszteséget jelent Ferencváros számára, ha az uniós pénzek elmaradása miatt a kormány nem köti össze majd hosszabbítja meg a Csepeli és a Ráckevei hévet a Kálvin térig – mondta a Klubrádiónak a kerület ellenzéki polgármestere, aki szerint a kilencedik kerület rozsdaövezeteit akkor lehetne fejleszteni, ha kiépülne az ígért közlekedési infrastruktúra. Baranyi Krisztina hiába kért találkozót Lázár János közlekedésért felelős minisztertől ebben az ügyben, szerinte a projekt egyes projektek leállítása akár tíz éves csúszást is eredményezhet.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/Reggeli személy
2023.08.03., csütörtök 9:00
Riporter: Herskovits Eszter és Selmeci János