„Támogassa
Megbeszéljük...

Baranyi: Nem mi kértük, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség biztosított 50 jegyet a vb-re a ferencvárosiaknak

2/08/2023 01:33

| Szerző: Klubrádió/Ivánkai Márk

A Magyar Nemzet egy cikkében azzal vádolta Baranyi Krisztinát, hogy Ferencváros polgármestereként annak ellenére fogadott el ingyenjegyeket a kerületben rendezendő atlétikai vb-re, hogy korábban a sportesemény ellen lázított. Baranyi szerint azonban az önkormányzat a szervezés alatt együttműködött a kormánnyal, illetve az említett ingyenjegyeket a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke ajánlotta fel a kerület sport iránt érdeklődő lakosainak – minderről a Megbeszéljük című műsorban nyilatkozott Ferencváros polgármestere.

2023. augusztus 01. Megbeszéljük-részlet (2023.08.01.) Baranyi Krisztina
10:35
00:00

"Ez egy elég gyenge próbálkozás, örülök annak, hogy ennél komolyabb fogást nem találnak rajtunk" – reagált Baranyi Krisztina azokra a vádakra, amik a Magyar Nemzetben jelentek meg róla. A lap azt állítja, a baloldal az atlétikai vébé ellen lázít, az ingyenjegyeket viszont elfogadják Ferencvárosban. A kerület polgármestere, Baranyi Krisztina szerint nem meglepő, hogy a Magyar Nemzet vagy általában a jobboldali média hazudik, ugyanakkor nem hiszi, hogy bárkit meg tudnának téveszteni. Hozzátette, az atlétikai vb rendezése óta eltelt négy évben folyamatosan kommunikáltak arról, hogy a kerület miként működött együtt a lebonyolításban.

A budapesti atlétikai vb szervezésének kezdetén, 2019-ben az ellenzéki kerületek megállapodtak a kormánnyal, mit kérnek azért cserébe, hogy támogassák a sporteseményt – emlékeztetett Baranyi. Hozzátette, a Ferencváros által kötött alku gyakorlatilag teljesült is: az új szakrendelőre szánt 6,5 milliárd forint utolsó részlete éppen kedden érkezett meg a 9. kerülethez, illetve a komfort nélküli önkormányzati lakosok korszerűsítésére is kaptak 1,3 milliárdot. Ugyanakkor hátra van még a Ráckevei Duna-ág kotrása, ami bár elindult már két évvel ezelőtt, de 6-7 évig tart egy ilyen munka összesen.

Az ingyenjegyekkel kapcsolatban Baranyi azt mondta, hogy azokat maga a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke, Sebastian Coe ajánlotta fel azért, hogy a ferencvárosiak megnézhessék a játékokat. Ezeket pedig szívesen el is fogadták – tette hozzá. "A jegyekből például a Fradi utánpótlás szakosztályainak is felajánlottunk, illetve a hivatali dolgozók és sportiskolások is kapnak belőle" – mondta. Hozzátette, a jegyeket a jelentkezések sorrendjében osztják ki.

"Sok olyan ember van, aki szeretné megnézni ezeket a versenyszámokat, és hogyha ehhez mi kapunk ötven jegyet, az a legkevesebb, hogy ezt biztosítjuk számukra" – zárta az interjút Baranyi Krisztina.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük/Interjú Baranyi Krisztinával
2023. augusztus 01., kedd 16:20
Riporter: Bolgár György