„Klubrádió
Kulcsrakész

A csipet csapat újra számolt – Mennyit ér a lakásom?

20/09/2023 17:10

| Szerző: Klubrádió

Magához tért-e az ingatlanpiac, jönnek-e a vásárlók és hirdetik-e az ingatlanaikat őrült módon az eladók? A lakásuk árára kíváncsi hallgatóink kérdései mellett ezekre is választ kaptunk/adtunk mai műsorunkban.

2023. szeptember 19. Kulcsrakész (2023. szeptember 19., kedd 14:00)
48:41
00:00
Műsorvezetők: Kárpáti Iván Szerkesztők: Kamasz László
A csapat gazdasági, elemző szakembere a statisztikára hagyatkozva úgy látja, hogy az utolsó mért hónap, az augusztus már picit élénkebb volt az egy évvel azelőtti időponthoz képest. Továbbra is ugyanaz a helyzet mint eddig, nem tapossák egymás sarkát a vevők, viszont a vásárlók egy jól körülhatárolható csoportja (a harminc pluszos ingatlankeresők) elkezdett már nézelődni, akik a még fennálló kedvezményeket szeretnék igénybe venni. Elsősorban Budapesten és a nagyobb városokban az ő körükben látunk nagyobb mozgolódást, mondta Balogh László. Ezzel együtt a piacon és az utcákon rutinosan mozgó vendégeink szerint zárulni látszik az olló, az eladók kezdik belátni, hogy lejjebb kell menniük az árakkal, ha el akarják adni lakásukat/házukat/telküket. 

Kárpáti Iván "csapata", Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője, Róder Miklós, a Local Home ingatlanközvetítő tulajdonosa és kollágája Kvanta Tímea, ingatlan bróker most sem hagyta hallgatóinkat egy – látatlanban meghatározott, de reálisnak tűnő – becsült ár nélkül. Elhangzottak – a bűvös "egymillió forintos négyzetméter árak" mellett – megdöbbentő számok is: az első kerületben a garázsok átlagára harminc millió forint körül mozog, de budapesti viszonylatban ez a szám "csak" 7,2 millió forint.  

A hangulat ma is fergeteges volt.

Kvanta Tímea Kárpáti Iván Róder Miklós Balogh László Fotó: Klubrádió / Mátyus László
 

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg, illetve hamarosan YouTube-csatornánkon meg is nézhetik a beszélgetést. 

Kulcsrakész 
2023. szeptember 19., kedd 14:00
Műsorvezető Kárpáti Iván
Szerkesztő: Kamasz László