„Klubrádió

Ruhában, vagy anélkül

13/12/2018 17:08

| Szerző: Klubrádió

Magamutogató világban élünk, egyre több a meztelenkedés a közösségi oldalakon. Ez veszélyes a fiatalok számára, akik éppen alakítják énképüket, testképüket. Erről szólt az Y csütörtöki műsora.

2018. december 13. Y 2018.12.13.
00:00
00:00

"Ha a szíved nem kirakat, a tested miért lehet az?" Ez a mottója a Bereczki Enikő ifjúsági szakértő által indított Dress up! vagyis Öltözz fel! kampánynak, amellyel fiatal lányok figyelmét akarja felhívni a közösségi médiában történő túlzott kitárulkozás veszélyeire.

De miért lett menő a lányok körében sokat mutató képeket feltölteni a Facebookon vagy az Instagramon? Hogyan hatnak rájuk az influencerek? Milyen felelősségük van a szülőknek és a pedagógusoknak az önképzavarral küzdő lányok nevelésében? Hogyan találhatják meg a stílusukat és mit ajánl nekik a divattal foglalkozó szakember? Ilyen kérdéseket tett föl Galavits Patrik Bereczki Enikőnek és Szentesi Réka történész-divatszakértőnek.

Kiderült, hogy a szülők sem mutatnak jó példát a gyerekeiknek, igazából nem is beszélnek az öltözködésről a családokban. A fiatalok is úgy látják, hogy iszonyatosan magamutogató világban élünk, amiben tanítani kell őket a tartalomfogyasztással kapcsolatban. Habár a kampány a lányokat célozta meg, a fiúkat is kifejezetten rosszul érinthetik a közösségi médiában megfogalmazódó elvárások. 

Szentesi Réka elmondta: a meztelenkedés és az erotikusabb képek készítése korábban csak a magazinokban, vagy a tv-ben volt jellemző, a közösségi médiával azonban ez "demokratizálódott." Van, és lehet helye egy mélyen dekoltált ruhának vagy akár egy művészi aktnak is a közösségi médiában, de az ezt megosztóknak tudniuk kell, hogy mit akarnak ezzel kifejezni.

A műsort a felső ikonra kattintva hallgathatja meg. FOTÓ: Pixabay