„Klubrádió

Klubrádió mobilalkalmazás a könnyebb hallgatásért – – Klubrádió online - 7. rész

3/12/2020 11:55

Ha ön mobilalkalmazáson keresztül szeretné hallgatni a Klubrádiót, és Androidos okostelefonja vagy tabletje van, akkor jó hírünk van.

Vannak, akik alkalmazásokat szeretnek használni böngésző helyett a telefonjukon, nekik két alkalmazást is tudunk mutatni. A mobilapplikáció annyiban egyszerűsíti a hallgató dolgát, hogy miután telepítette azt, elég a telefon képernyőjén található ikonra kattintani és úgy elindítani az adást – míg a böngészőben be kell gépelni a klubradio.hu címet.

2020 novemberében indult el a Klubrádió nevű mobilalkalmazás Androidos telefonokra és tabletekre. Ezen keresztül nemcsak hallgatni tudja a rádiót, de híreinkre és az archívumunkra is rákattinthat, ahol régebbi adásainkat éri el. Bár nem kap olyan részletes információkat, mint a honlapunk mobilverziójában, azért így is nagyon klassz kis megoldás ez.

Hogyan telepítheti az applikációt?

 

Ha önnek vannak alkalmazásai telefonján, akkor bizonyára tudja, hogy azt a Google Play áruházon keresztül töltheti le. Ehhez be kell lépnie a telefonján is használt Google fiókjával a Play áruházba, és megkeresni a Klubrádió nevű alkalmazást.

Többféle hasonló nevű app is van fent (olyanok is, amikről nekünk nincs információnk), azt válassza, ahol a fejlesztő neve mellett is a Klubrádió nevet találja, valamint a logónkat.

Klubrádiós mobilappok
 

Ezen a linken éri el: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.smartherd.klubradio

Az alkalmazás használata teljesen ingyenes.

Önnek nincs más dolga, mint telepíteni az alkalmazást, majd elindítani a telefonján, és máris hallgathat minket online. Ha pedig tetszik a mobilapplikáció, kérjük értékelje a Play Áruházban csillagok segítségével.

Klubrádió alkalmazás
 

iOS-t futtató készülékekre sajnos nincsen mobilalkalmazásunk, azaz iPhone-on és iPad-en csak böngészőn keresztül - vagy más, általános rádióhallgatós alkalmazás segítségével - tud minket hallgatni.

 

Egy másik okos fejlesztés: Zsebra

 

Van egy olyan alkalmazás is, ami akkor is működik, ha önnek gondot okoz, hogy nincs mindig netközelben vagy kevés az adatkerete. Az egyik lelkes hallgatónk által fejlesztett ingyenes Zsebra alkalmazás képes letölteni mobiltelefonra a Klubrádió archívumának bármelyik műsorát, amit aztán a kedvenc médialejátszónkkal akkor is meg tudunk hallgatni, amikor nem vagyunk netközelben. (Természetesen a letöltéshez szükségünk van valamilyen internet hozzáférésre. A gyorsasága, korlátlansága és ára miatt legmegfelelőbb a wifis kapcsolat, de a mobilinternet is megfelel.)

Zsebra

A Zsebra nagy előnye hogy akár egy külföldi nyaralás során a szállodában, vagy egy internetkávézóban is letölthetjük a Klubrádió műsorait, amiket aztán még a strandon is hallgathatunk. Ily módon ugyan az éppen adásban levő műsorhoz nem férhetünk hozzá, de egy kis idő elteltével bármelyik műsor letölthető lesz.

A Zsebrát itt találja a Play áruházban: https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.tavisaman.zsebra

Folytatjuk.