„Klubrádió
Dobszerda

Egy éjszaka története egy magyar független filmben

7/05/2020 11:17

| Szerző: Klubrádió

A Dobszerda vendége Hajdu Szabolcs és Török Illyés Orsolya voltak. Új filmjükről, a Békeidőről - amit online, regisztráció és bankkártyás fizetés után a Vimeo oldalán lehet megnézni - kérdezte őket Váradi Júlia.

2020. május 06. Dobszerda (2020. május 06., szerda 20:00): Hajdu Szabolcs és Török-Illyés Orsolya
46:33
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia

Már az "Ernelláék Farkaséknál" című filmjük is olyan volt, mintha a szomszédékhoz, vagy a legközelebbi rokonokhoz mennénk látogatóba, s sokadszorra élnénk át egy átlagos magyar család konfliktusait, keserű, bár olykor meghitt pillanatait, megoldhatatlannak látszó élethelyzeteit. Hajdu Szabolcs új filmje, a Békeidő talán még jobban beletrafál jelenünk mélyrétegeibe. A Békeidő egy film-antológia, mely egy éjszaka alatt játszódik és különböző emberi viszonyokban járja körül a dominancia és kiszolgáltatottság kérdését, képzelet és valóság határán. A főbb szerepekben Sárosdi Lilla, Szabó Domokos, Hajdu Lujza, Hajdu Szabolcs, Schilling Árpád, Wrochna Fanni, Földeáki Nóra és Török-Illyés Orsolya láthatóak.

A notórius hazudozó babysittertől az őrjöngő szeretetlen feleségen keresztül a magára hagyott vad tinédzserig és a még alig serdülő, de már felnőtt problémákkal szembenéző iskolásig, a jogtalanul megbüntetett aktivistán keresztül a színházi rendező által abuzált ifjú színésznőig sok mindenkivel találkozunk, akik felismerhető szereplői a mai magyar valóságnak és az orbáni Magyarországnak.

Békeidő
 
Békeidő
 

A vírushelyzetben online bemutatott filmről és még sok minden másról is beszélgetett Váradi Júlia a Dobszerdában Hajdu Szabolccsal és a producer, színész Török-Illyés Orsolyával a Dobszerdában, ezúttal a régi  megszokott időpontban szerda este 8 órától.

Az adás a fenti lejátszás gombra kattintva meghallgatható.

Dobszerda
2020. május 6. 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia