„Támogassa
A lényeg

Pikó nyilvánosságra hozta azt 96 milliós tanácsadói szerződést, amelynek a létét is tagadta Kocsis Máté

27/09/2023 16:22

| Szerző: Klubrádió

Nyilvánosságra hozta Pikó András józsefvárosi polgármester azt a 96 millió forintos tanácsadói szerződést, amely szerinte még elődje, Kocsis Máté idején született. A fideszes politikus, frakcióvezető tagadta a szerződés létét is.

Pikó szerdai posztjában azt írta, "a szálak Kocsis Máté köréhez vezetnek": a gyanúsan elszámolt számlák közül kiemelkedik az, amely azt mutatja be, hogy 6 lakópavilon építésére 378 millió forint állami támogatást adott az akkor Fidesz vezette Józsefvárosi Önkormányzat, a Kálomista Gábor vezette Veszprém Handball Team Zrt-nek, aki pedig szerződést kötött a szintén Kocsis köréhez köthető Park Consulting Kft-vel 96 millió forint értékben – projektmenedzsmentre és tanácsadásra.

Majd hozzátette: bár Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető, korábbi józsefvárosi polgármester szerint "az említett cégnek nem volt 96 milliós tanácsadói szerződése", és nincs ügy, ő bemutatja a szerződést.

Ennek a cégnek a képviselője Bíró Szabolcs, aki a megbízási szerződésben kapcsolattartóként van megjelölve. Bíró a Magyar Kézilabda Szövetség beszerzési cégét is vezette, akkor, amikor Kocsis Máté a szövetség elnöke volt. Erről a pozíciójáról a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője idén áprilisban távozott. A beosztásánál fogva Kocsis bizalmasának nevezett Bíró volt egyébként a 2022-es kézilabda EB rendezésért felelős cég első embere is.

„Átfolyik a közpénz az önkormányzaton, majd a Veszprém Handball Team Zrt-n és végül megérkezik a Fidesz frakcióvezetőjének bizalmasához” – összegezte a helyzetet Pikó.

„Hogy hat lakópavilon építése milyen tanácsadói és projektmenedzseri teendőket indokolt 96 milliós értékben, azt mindenkinek a saját fantáziájára bízom” – írta a polgármester, jelezve, hogy ellenzéki politikusként ennek a korrupt világnak a felszámolásába fogott az általa vezetett önkormányzat 2019-ben, amikor legyőzte a távozó Kocsis Máté által kijelölt fideszes utódot, Sára Botondot.

A józsefvárosi önkormányzat feljelentést tett a szerződés miatt, ennek nyomán a NAV házkutatást is tartott.