„Támogassa
A lényeg

Orbán Viktor vagy Clint Eastwood-kvízzel köszöntötte születésnapján a miniszterelnököt a közmédia

31/05/2022 13:30

| Szerző: Klubrádió

Ki mondta: Orbán Viktor vagy Clint Eastwood? – ez a címe a hirado.hu-n megjelent kvíznek, amelyet a magyar miniszterelnök és az amerikai színészlegenda születésnapjára időzítettek. "Mindketten remek szónokok, és több ikonikus mondat fűződik a nevükhöz" – olvasható a közszolgálati híradó honlapján.

Orbán Viktor 59., Clint Eastwood 92. születésnapjára készített kvízt a hirado.hu. Ahogy a 444 megjegyzi, ha valaki évtizedek vagy évszázadok múlva azt kutatja, milyen hely volt Magyarország 2022-ben, a "Ki mondta: Orbán Viktor vagy Clint Eastwood?" című anyag értékes forrás lesz neki.

A 11 kérdéses kvízben benne van például Orbán Viktor elhíresült dakota közmondása, amelyet legutóbb Karácsony Gergely főpolgármesternek címezve idézett fel: „Hogyha az ember észreveszi, hogy döglött lovon lovagol, akkor szálljon le róla”, valamint az is, amit a tavaly őszi Fidesz-kongresszuson dobott be, és nem mellesleg a Tarzan című animációs filmből származik: „A csúcsra is csak akkor érhetsz, ha egy hegy elédbe áll”.