„Klubrádió
A lényeg

Music TV-díjátadó: magyar Pride-szervezőt tüntettek ki

15/11/2021 07:56

| Szerző: Csernyánszky Judit

Petíciót köröztetnek, 100 országból 90 ezer aláírás gyűlt már össze, hogy nyomást gyakoroljanak az Európai Unióra – hogy az kényszerítse ki a kormánytól a törvény megváltoztatását.

 

Bejárta a félvilágot az a hír, hogy a Music TV Nemzedékváltás díj néven új díjat alapított, amelynek egyik győztese Radványi Viktória lett, a magyar LMBTQ közösség igazgatósági tagja, a Budapest Pride egyik szervezője. Ezen túlmenően nagy útra indult az a róla készített kisfilm is, amelyikben egészen közelről mutatja be a magyar anti-LMBQ törvény visszásságait – írja a Variety.

Például azt, hogy ugyan nincsenek kidolgozva a törvény megszegése esetére a büntető tételek, azonban szerinte öncenzúrára készteti a megfélemlített érintetteket. A Budapesten megrendezett Európai Zenei Díj gálát szervező MTV elnökvezérigazgatója, Chris McCarthy céges belső levelezésben tudatta, hogy teljes mértékben szolidaritást vállalnak a magyar kisebbségekkel.

Matt Beard, a New York és London által közösen alapított All Out jogvédő szervezet ügyvezetője arról biztosította hallgatóságát, hogy Magyarországnak felelni kell az LMBTQ-közösség elleni jogsértésekért. Petíciót köröztetnek, 100 országból 90 ezer aláírás gyűlt már össze, hogy nyomást gyakoroljanak az Európai Unióra – hogy az kényszerítse ki a kormánytól a törvény megváltoztatását.