„Klubrádió
A lényeg

Meglepő választ adtak, hogy miért kell Kövéréknek mesterlövész puska és gránátvető

26/11/2021 07:55

| Szerző: Klubrádió

A Blikket olyannyira nem hagyta nyugodni a parlament védelmi feladatai ellátó, és Kövér László házelnök alá tartozó őrség legújabb fegyverbeszerzése, hogy megkérdezték az Országgyűlés Hivatalát, hogy mire kell nekik akár 4 kilométerre is elhordó távcsöves puska, gránátvető és hangtompítós géppisztoly.

Államfőválasztás - Majtényi László
 
Államfőválasztás - Majtényi László
 
Budapest, 2017. március 13. Majtényi László, az Eötvös Károly Intézet elnöke, alkotmányjogász, az ellenzéki pártok (LMP, MSZP, Együtt, Párbeszéd) államfőjelöltje az államfőválasztás után az Országház előtt 2017. március 13-án. Az Országgyűlés újabb öt évre köztársasági elnökké választotta Áder Jánost. A Fidesz-KDNP jelöltje 131 szavazatot kapott a titkos voksolás második fordulójában. Majtényi Lászlóra 39-en szavaztak. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Fotó: Koszticsák Szilárd
 

 

A válasz szerint a fegyveres őrök "nem csak békeidőben, hanem egy hirtelen bekövetkező jogtalan fegyveres támadás, például terrorcselekmény során, illetve minősített időszakban is" rendvédelmi feladatot látnak el. Nemzetközi példákra hivatkoztak. Mint írták: "a kérdésben említett fegyverhez kizárólag gyakorló, könnygáz és szivacslövedékes lőszerek találhatóak, amelyek kifejezetten az úgynevezett nem halálos lőszerek kategóriájába tartoznak”

Az őrség tagjai elsődlegesen „emberéletet feleslegesen nem veszélyeztető eszközök alkalmazásával látja el szolgálati feladatait”, idézi a választ a Blikk.