„Támogassa

Házi őrizetben Bige László

17/12/2020 22:26

| Szerző: Klubrádió

Bár az ügyészség indítványozta a vállalkozóletartóztatását, a bíróság nem tartotta ezt indokoltnak. A házi őrizet ellen az ügyészség ragaszkodik a letartóztatáshoz, a védelem még a házi őrizetet is túlzónak tartja.

Szabadon távozhatott Bige László a csütörtökön késő délutánba nyúló tárgyalásról, a bíróság ugyanis nem adott helyt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség indítványának, hogy helyezzék előzetes letartoztatásba az egyik leggazdagabb magyar vállalkozót – írja a 24.hu.

A vállalkozót még kedden vették őrizetbe, házkutatást is tartottak a Nitrogénművek Vegyipari Zrt. székhelyén, mert az ügyészség azzal gyanúsítja, hogy több mint 800 millió forint vesztegetési pénzt fogadott el úgy, hogy eközben közel 2 milliárd forinttal károsította meg saját cégét. 

 
Bige László
 

A 24.hu szerint a bíróság a kérdést másképp ítélte meg, nem tart a szökés, elrejtőzés veszélyétől, az eljárás meghiúsítására viszont lát okot, ezért találta indokoltnak a bűnügyi felügyeletet. Ez praktikusan azt jelenti, hogy Bige László hazatérhet több hektáros birtokára, és ott várhatja ki ügyében a döntést. Mindkét fél fellebbezett ugyanis, az ügyészség ragaszkodik az előzeteshez, Bigéék pedig a házi őrizetet is túlzásnak találják, Zamecsnik Péter ügyvéd  a portál kérdésére elmondta, a kérdésben a bíróság belátható időn belül dönt.