„Támogassa
A lényeg

Gulyás szerint Pikó hazugságokat terjeszt

28/09/2023 13:16

| Szerző: Klubrádió

A NAV nyomozást indított el a VIII. kerületben az önkorrmányzat feljelentése nyomán egy tanácsadói szerződés miatt, amit még Kocsis Máté polgármesteri ideje alatt írtak alá. A kerületiek állítják: a káptalanfüredi gyerektábor hat pavilonjára szánt 378 millió forintból 96 millió a korábbi polgármesterhez, Kocsis Mátéhoz köthető körhöz került.

Miután Kocsis ezt tagadta, Pikó András józsefvárosi polgármester nyilvánosságra hozta a a szerződést.

Pikó András többszörös jogsértést követett: valótlant állított és valós tényt hamis színben tüntetett fel. Az igazság az, hogy a józsefvárosi önkormányzat Káptalanfüreden felújított volna egy gyermektábort, ami 3,2 milliárd forintba került volna. Az első ütem megvalósult Kocsis Máté és Sára Botond polgármesteri ideje alatt, a második ütemet azonban nem valósította meg a kerület Pikó András vezetésével, sőt, hagyták lepusztulni a tábort – mondta a mai Kormányinfón újságírói kérdésre Gulyás Gergely.

Kormányinfó
 
Gulyás Gergely. Fotó: MTI/Máthé Zoltán
 

Az ellenzéki polgármester hazugságokat terjeszt a miniszter szerint. A 96 milliós tanácsadói keretből összesen 12 milliót fizettek ki, és két magáncég közötti szerződésről van szó, amihez semmi köze a polgármesternek Gulyás szerint. (A Telex nyomán)