„Klubrádió

George Clooney: Megéri szembeszállni Orbánnal

14/12/2020 12:27

Újra a magyar miniszterelnök, pátvezér Orbán Viktorról beszélt egy interjúban George Clooney, amerikai színész, aki szerint azért éri meg szembeszállni az olyan emberekkel, mint Orbán, hogy a gyerekei jobb világban élhessenek.

„Harcba keveredtem Orbán Viktorral” - említette meg a Guardiannek adott, egyébként alapvetően az új filmjéről szóló interjúban George Clooney, amiről a 444.hu számolt be. 

Clooney most azt mondta, szerinte megéri felvenni a harcot az ilyen emberekkel, és zavarban lenne attól, ha nem állna ki egy olyan emberrel szemben, mint Orbán. A színész szerint ez a gyerekei miatt van így.

„Egy olyan időszakban, amikor ezek az őrültségek történnek, biztos akarok lenni abban, hogy majd azt mondhatom nekik: ezeket a dolgokat tettük, hogy szembeszálljunk ezzel a történelmi pillanattal. Nemcsak azért, hogy büszkék legyenek, hanem azért is, hogy egy jobb világban éljenek.”

 
George Clooney
Forrás: Facebook 
 

Clooney egy másik, novemberi interjúban is megemlítette Orbán Viktor rendszerét. Akkor arról beszélt, új filmje hangulatát meghatározta, hogy mennyi dühöt és gyűlöletet élt át mindenki világszerte, amihez szerinte az Orbán-féle figurák is hozzájárultak.

A magyar kormányzat az amerikai színészt az interjúban elhangzott kritikus mondatai Soros György szövetségesének kiáltotta ki.