„Támogassa
A lényeg

A Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke ismét arra kérte Balogot, hogy mondjon le

14/02/2024 16:50

| Szerző: Klubrádió

Balog Zoltán keddi videóüzenetében azt közölte: a református egyház vezetése 86 százalékban támogatta őt abban, hogy a pedofil botrány kirobbanásának ellenére maradjon a helyén. Négy püspök és négy főgondnok viszont arra kérte, hogy gondolja át a közéleti szerepvállalását.

Az említett négy püspök között volt Fekete Károly is, aki, ahogy a 444.hu írja, a Magyarországi Református Egyház legnagyobb tekintélyű püspökségét, a Tiszántúli Református Egyházkerületet vezeti.

Fekete Károly püspök közleményében leírta, szerdán ismét beszéltek egymással, majd úgy fogalmazott: 

„Tiszteletben tartva a bizalmi véleménynyilvánítás eredményét; ma újra azt javasoltam Balog püspök úrnak, hogy gondolja át, és mondjon le zsinati elnöki tisztéről. Bízom abban, hogy egyházunk egységét szem előtt tartva, egyeztetve az elnökségi tanács tagjaival, ezt hajlandó lesz megtenni. Döntésének meghozataláig legyünk türelemmel, kérem ezért minden egyháztagunk és minden szolgatársam mértéktartását.”

Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnöke annyit reagált: „Orbán Viktor a református egyház tagjaként bízik az egyházi vezetőkben és az egyház erejében”.

(Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt)