„Támogassa
A lényeg

A kormány visszakozik: a NER-ben senkinek nem osztogatnak családi alapon állást

10/04/2024 11:45

| Szerző: Klubrádió

Ezzel ellentmondanak Kocsis Máté és Varga Judit korábbi, Magyar Péterrel kapcsolatos kijelentéseinek, melyek szerint Magyar csak korábbi felesége miatt szerezhetett állást állami vállalatoknál.

Varga Judit volt igazságügyi miniszter korábban arról beszélt Hajdú Péter műsorában, hogy a volt férje, Magyar Péter neki köszönhetően kapott állásokat állami vállalatoknál.

Még Varga Judit előtt ugyanezt állította Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető is. „Magyart elhagyta a felesége, elvesztette a felesége által szerzett munkahelyeit, és ezért bosszút akar állni” – mondta azután, hogy Magyar Péter a Budapesti Nyomozó Ügyészségen nyilatkozatot tett a Völner–Schadl-ügyben.

Az MSZP politikusa, Tóth Bertalan ezért külön-külön megkérdezte Orbán Viktor miniszterelnököt és az összes minisztert a kinevezési gyakorlatról parlamenti kérdésben:

  • Ön hány rokonát, hozzátartozóját, ismerősét juttatta munkahelyhez a kinevezése óta?
  • Milyen munkakörben helyezte el a szerencséseket az állami szervezetrendszerben?

"A vezetői kinevezéseknél minden esetben az adott munkakörre vonatkozó megfelelő szakmai tapasztalatok az irányadóak" – érkezett az egységes válasz Orbán Viktor nevében a Miniszterelnöki Kabinetirodától.