„Támogassa
A lényeg

A győri polgármester szerint sutyerák bunkók, akik jutalma miatt kritizálják

25/10/2022 21:56

| Szerző: Klubrádió

Győr polgármestere "proli gondolkodású, sutyerák, baloldali, liberális bunkónak" nevezte azokat, akik kritizálták a polgármesteri jutalma miatt.

Korábban a Klubrádió is beszámolt róla, hogy Dézsi Csaba András győri polgármester jótékony célra ajánl fel 3 millió forintot. Dézsiről a múlt héten derült ki, hogy bruttó ötmilliós jutalmat kap, amiről a hír nyilvánosságra kerülése után azt mondta, "kellene a rossebnek az a pénz. Elég jól keresek, nem is én kértem ezt a pénzt, a jegyző nyújtja be automatikusan. De ha jár, akkor jár. Maga mit tenne? Adjam vissza, vagy vegyek mindenkinek 5 gombóc fagyit?"

A polgármester tíz percen át sorolta, hogy mi mindent tett az elmúlt 35 évben, amiért megérdemli a bruttó 5,2 milliós jutalmat, aztán végül elmondta ugyanazt, amit a közleményben írt: rákbeteg van a családjában, és egy ezzel foglalkozó alapítványnak ajánlja fel a pénzt – írja a 444.

Ezután a két ellenzéki képviselőnek, Glázer Tímeának és Pollreisz Balázsnak (aki - ahogy az ugytudjuk.hu meg is jegyzi - nem szólalt meg sem a vitában, sem egyéb helyen az ügyben), és a „liberális újságíróknak” címezte szavait, akiket „(...) proli gondolkodású, sutyerák, baloldali, liberális bunkók”-nak nevezett.