„Klubrádió

Február elején napokkal korábban jutott hozzá egy kormányközeli kutatócég a KSH által hivatalosan csak hétfőn közölt kiskereskedelmi adatokhoz. Mivel a statisztikai hivatal adatainak akár piacmozgató jelentősége is lehet, a hivatal munkatársait szigorú titoktartási szabályok kötik.

„Gondoljunk csak bele, aki két nappal korábban tudja versenytársainál, hogy mekkora lesz a negyedéves GDP, milliárdokat tud keresni vele a tőzsdén" – mondta Mellár Tamás közgazdász, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia doktora. A volt KSH elnök szerint a kiszivárogtatás nem lehetett a véletlen műve. „Példákkal támasztom alá, hogy a Központi Statisztikai Hivatal már régóta a kormány szolgálólányává szegődött.”

Kertész Péter Jászai Mari-díjas és Aase-díjas színész 1943. február 10-én látta meg a napvilágot. Ahogy mondja, háborús gyerek volt, az édesapját, aki a fronton harcolt, két és fél évesen ismerhette meg. Nehéz, mégis szép életút van mögötte, bármi is történt az életében, egyet biztosan tudott, hogy színész akar lenni, az álma maradéktalanul megvalósult. 80. születésnapján köszöntöttük.

Wolf Kati az Állnak az órák című dalban a békéről énekel. Azt vallja, ez valódi békedal, nem valakivel szemben, hanem a béke mellett, nem a különböző felek, hanem az ember oldalán szólal fel.

Radnóti Zsuzsa dramaturgot, Örkény István özvegyét, 85. születésnapján köszöntöttük. Ahogy az Örkény Színház igazgatója, Mácsai Pál ünnepi köszöntőjében fogalmazott, Zsuzsának köszönhető a színház létrejötte. Ez így is van. De sok más is köszönhető neki, színházi munkássága középpontjában a kortárs magyar dráma áll, a Nyílt Fórum egyik életre hívója, megalapította a Kortárs Magyar Dráma-díjat, és férje halála óta gondozza hagyatékát és az életművét.

Egy asszony útjai Ausztáliába és vissza. Vajon Kovács Hédi miért ment el, miért jött vissza, és mit keresett több ezer kilométerre a hazajától? Vajon megtalálta? 

"Amikor születtem, még hajóval keltek át a tengereken, reménnyel és várakozással teli "bugyorral", a kivándorolni vágyók. Akkor még nehéz volt indulni, és ugyanolyan nehéz volt megérkezni. Harcoltam azért, hogy a megmagyarázhatatlan vágyódásomat és soha el nem múló szerelmemet bizonyítani tudjam ennek a nemtelen, de gyönyörű „lénynek", Ausztráliának, és elérjem, hogy a „szerelmei" között lehessek végre. Hét alkalommal cserkésztem be őt, hét alkalommal száguldoztam oda és vissza, hét alkalommal mondtam: "az nem lehet, hogy ne ott éljek..."

2023. február 18. Klubdélelőtt (2023. február 18., szombat 09:00)
160:29
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa