„Támogassa
Ötös - Szalai Krisztával és Epres Attilával

Történetek az újrakezdésről – szerdai Ötös ajánló

14/09/2023 13:30

| Szerző: Kerekes Borbála

Magyarországról külföldre, külföldről Magyarországra, traumatikus baleset után, becsődölt munkahelyről idegenbe kényszerülve, a múltban ragadva, de a jelenre eszmélve. Rengeteg élethelyzet kényszeríthet bennünket újrakezdésre. Szükséges rossz vagy iránytű a boldogság felé? Szalai Kriszta és Epres Attila erről beszélgetett vendégeivel a szerdai Ötösben.

2023. szeptember 13. Ötös - Szalai Krisztával és Epres Attilával (2023. szeptember 13., szerda 10:50)
93:28
00:00
Műsorvezetők: Epres Attila, Szalai Kriszta Szerkesztők: Kerekes Borbála

Első vendégünk Sárosdi Lilla volt, aki egy ötezer fős francia kisvárosban vette fel a telefont, férjével költöztek ide néhány évvel ezelőtt. Egy színésznő, akinek az egyik legfontosabb eszköze a beszéd, nyelvismeret nélkül vajon mit kezd idegenben? Hogyan küzdi le saját gátlásait azzal kapcsolatban, hogy mit gondolnak róla, a magyar bevándorlóról a franciák? Mi kellett ahhoz, hogy megtalálja a helyét és újrakezdje az életét?

 
Sárosdi Lilla
színésznő
 Forrás: Facebook
 

John Sessit a Klubrádió hallgatói ismerhetik már, az Ötöst vezette korábban. De azt nem sokan tudják róla, hogy a vegyész végzettségű vállalkozót nem az álmai, hanem a sorsszerűség hozta Magyarországra: idehívták tanulni, ezért idejött. Ma erősebben tapasztalja a nigériai származása miatti megkülönböztetést mint fiatalkorában, de nem törődik vele. Ő itt kezdte újra az életét, itt is volt, marad és lesz boldog.

Molnár Nikivel tinédzserkorában történt egy szörnyű vonatbaleset, ami után térdtől lefelé amputálták mindkét lábát. Az ő újrakezdéséhez nagyon fontos volt, hogy sorstársakat találjon, akiknek a mai napig is igyekszik segíteni. Több sportot is űz, parakajakosként pedig nemrég olimpiai kvótát szerzett.

Kardeván Vilmos évtizedekig a Malévnál volt pilóta. Épp Tel Avivban járt, mikor telefonhívást kapott: mindennek vége, gyertek haza! A Malév becsődölt, neki pedig 55 évesnek újra kellett kezdenie az életét. Bariban kapott munkát pilótaként, 7 évig élt úgy, hogy a hét egyik felét Magyarországon, a másikat pedig Olaszországban töltötte.

Ötös John Sessi BÍró Gabriella Szalai Kriszta Molnár Niki Epres Attila
 
Ötös (2023.09.13.) balról jobbra: John Sessi, Bíró Gabriella, Szalai Kriszta, Molnár Niki, Epres Attila
Fotó: Mátyus László
 

Mindegyik újrakezdés más és más, de mégis van, ami mindben közös és amiből mindannyian erőt meríthetünk. Erről beszélt Bíró Gabriella mentálhigiéniás szakember a szerdai Ötösben.

A teljes adást meghallgathatják a fenti lejátszóra kattintva.

Ötös – Szalai Krisztával és Epres Attilával
2023. szeptember 13. szerda, 10:00
Műsorvezetők: Szalai Kriszta és Epres Attila
Szerkesztő: Kerekes Bori