„Támogassa
Reggeli gyors

Reggeli ajánló – október 11.

11/10/2023 05:49

| Szerző: Klubrádió

Szó volt többek között az aktuális izraeli helyzetről, online adatvédelemről és csökkenő inflációról. 9 után a Reggeli személyben Dr. Krasztev Péter volt a vendégünk, akivel társadalmi közönyről, közösségépítésről, civil ellenállásról beszélgettünk.

2023. október 11. Reggeli gyors (2023. október 11., szerda 06:00)
138:47
00:00
Műsorvezetők: Panxnotded Miklós, Selmeci János, Herskovits Eszter, Dési János, Szénási Sándor, Para-Kovács Imre Szerkesztők: Selmeci János, Korpás Krisztina, Bencsik Gyula, Herskovits Eszter
A Reggeli gyors szerdai témái és vendégei:

Az aktuális izraeli helyzetről Székely Róbertet, az Izraelinfo munkatársát kérdeztük.

"Határozottan elítéljük az Izrael elleni brutális támadást és egyértelműen támogatjuk Izrael önvédelemhez való jogát" – mondta Orbán Viktor. Szentpéteri Nagy Richárd jogász, politológussal arról beszélgettünk, hogy ugyanez miért nem ment ilyen egyszerűen Ukrajna esetében.

A NASA űrszondát indít egy magas fémtartalmú aszteroida, a Psyche megfigyelésére – a részleteket Kiss L. László, a Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója mondta el.

A NASA ebben az angolnyelvű videóban mesélt még nyáron a küldetésről.

Tovább – 12,2 százalékra – csökkent az infláció szeptemberben; vagyis átlagosan ennyivel kerültek többe a dolgok, mint egy éve – Bodnár Zoltán jogászt, közgazdászt, az MNB volt alelnökét kértük, értékelje a friss adatot.

Vendégünk volt Yom-Tov Jázmin, akit Izraelben, 60 kilométerre Gázától ért a háború és akinek hétfőn sikerült hazajönnie.

Tömegesen lopják el emberek Facebook-profiljait, amival egyes esetekben a bankkártyaadatokhoz is hozzáférnek a csalók - Forgács Mariann, közösségi média szakértő magyarázta el, mit tehetünk adatbiztonságunk növeléséért.

2023. október 11. Reggeli gyors/Reggeli személy (2023. október 11., szerda 09:00): Dr. Krasztev Péter
43:37
00:00
Műsorvezetők: Panxnotded Miklós, Dési János, Szénási Sándor, Para-Kovács Imre Szerkesztők: Jávor Dénes Marcell, Selmeci János, Korpás Krisztina, Bencsik Gyula, Herskovits Eszter
9 után, a reggeli személlyel Dr. Krasztev Péter irodalomtörténész, antropológus, társadalomkutató érkezik, akivel panaszkultúráról, apátiáról, polgári ellenállásról és közösségszervezésről beszélgettünk egy, korábbi kötetéről elnevezve Tarka Ellenállás néven induló kurzus kapcsán.

A beszélgetéseket a cikkben elhelyezett lejátszókra kattintva hallgathatják meg.

 
Krasztev Péter
 
Facebook