„Klubrádió
Esti gyors

Momentum: még a bejgliláz előtt meglesz a jelölt Borkai helyére

29/11/2019 13:22

| Szerző: Klubrádió

A Momentum reményei szerint már hétfőn meglesz az új ellenzéki polgármesterjelölt Győrben. Ha aznap nem tudnak megegyezni, előválasztás jön, záros határidővel.

2019. november 28. Esti gyors / részlet, Buzinkay György, Momentum (19.11.28.)
04:07
00:00

Glázer Tímea, aki mintegy 600 szavazattal maradt el Borkai Zsolttól a győri polgármester-választáson a Fideszből azóta (jobb híján) kilépett politikus korrupciós és szexbotránya után, bejelentette, hogy nem indul az időközi választáson, amelyet azért kellett kiírni, mert Borkai végül lemondott. (Mielőtt ezt bejelentette volna – az előzmények ismeretében viccesen – kuplerájnak nevezte a győri városháza alakuló ülése közbeni tüntetést.)

Buzinkay Györgyöt, a Momentum elnökségi tagját kérdeztük, aki elmondta: hétfőn lesz a közös ellenzéki tárgyalások következő fordulója, és nekik az eseményre meglesz a jelöltjük. Azt szeretnék, hogy olyan legyen, akit minden párt elfogad. Ha ez nem jön össze, akkor az előválasztást nagyon gyorsan le kellene zavarni.

Ahogy a sajtóban megjelent, a helyi ellenzéki politikusok valóban tárgyalnak civilekkel, de nem úgy, hogy a saját pártjuknak nyerjék meg őket, hanem közös jelöltként – közölte. Pont azért keresnek civil jelöltet, mert a pártok is könnyebben megegyeznek így és a szavazóknak is kedvesebb.

Január 26-án lesz a polgármester-választás, de addig kicsit lelassul a közélet december második felében, beüt a bejgliláz, ahogy műsorvezetőnk fogalmazott – a Momentum ezért is akar megegyezni hétfőn. Egyelőre nem szeretne nevet mondani, a többi párttal is az lenne a korrekt, ha nem a sajtóból tudnák meg, hogy kit támogatnak, hanem tőlük.  Azt az értesülést, amely szerint László Zoltán, a Vasas Szakszervezet elnöke lehet a jelölt, nem kommentálta Buzinkay György.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Címlapi kép: Győr belvárosa/Wikipedia

Esti gyors
2019. november 28., csütörtök 18:15
Műsorvezető: Gergely Zsófia