„Klubrádió
Reggeli gyors

Elhatárolódik Borkai vélt zsarolójától a DK

25/11/2019 14:28

| Szerző: Klubrádió

Régóta nincs köze a DK-hoz Póczik Józsefnek, vele kapcsolatban semmilyen felelőssége sincs a pártnak – hangsúlyozta Glázer Tímea, győri DK-s politikus, volt ellenzéki polgármester-jelölt. A politikus szerint a Fidesz régi berögződése az oka, hogy a Borkai-ügyben zsarolás gyanújába keveredett Póczik miatt a DK-ra akarják tolni a botrányt. Hasonlóan nyilatkozott a DK szóvivője, Barkóczi Balázs is.

2019. november 25. Reggeli gyors-részlet/Interjú Glázer Tímeával (19.11.25.)
05:40
00:00
Semmilyen felelősséget nem éreznek a DK részéről Póczik József személye kapcsán. Póczik ugyan 2014-ben a DK önkormányzati képviselőjelöltje volt, de már évek óta nem tagja a pártnak, és jelenleg bármilyen más párthoz is tartozhatna – mondta Glázer Tímea, a győri közgyűlés DK-s képviselője, az ellenzék volt polgármester-jelöltje. A politikus azt is közölte, hivatalos személy még nem kereste meg a Borkai-ügyben.

Póczik József azután vált a botrány egyik főszereplőjévé, hogy kiderült, már jóval ügy kipattanása előtt birtokában voltak Borkai Zsolt győri polgármester adriai orgiájáról készült felvételek. Póczik korábban azt állította, egy ismeretlentől jutottak el hozzá a képek még tavaly, de ezekért nem kért pénzt, nem zsarolta Borkaiékat, ellenszolgáltatás nélkül átadta azokat a polgármesternek.

 
Glázer Tímea
 

Az RTL Híradó birtokába került azonban néhány hangfelvétel, amelyeken a készítőjük szerint Póczik József hallható, amint arról beszél a Borkai-botrányban érintett Rákosfalvy Zoltán egyik emberének, hogy valaki 10 millió forintot kér az adriai hajóúton készült felvételekért. Utóbbiakat az RTL szerint Puska Péter készítette, aki most is Rákosfalvynak dolgozik. Puska Péter, ahogy Póczik József is, győri focista volt korábban.

A Magyar Nemzet tudomása szerint a rendőrség és az ügyészség elsősorban a DK-t gyanítja a Borkai-ügy mögött. A lap november 23-án azt írta, hatósági forrásokból arról értesült, hamis vád és nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásért hamarosan meggyanúsíthatják azokat a személyeket, akik kirobbantották a Borkai-botrányt.

Glázer Tímea szerint annak oka, hogy a DK célkeresztbe került, a kormánypárt régi berögződése. A Fidesz szerint ugyanis bármi történik ebben az országban, ha esik az eső, arról is Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke tehet. Nyilván szeretnék rátolni az ügyet a legnagyobb ellenzéki pártra, és mivel Győrben az ellenzék polgármester-jelöltje DK-s volt, ráadásul Póczik is indult már DK-sként, a két ügyet össze tudják hozni – tette hozzá Glázer Tímea, aki októberben csak pár száz vokssal maradt alul a fideszes Borkaival szemben.

Hasonlóan nyilatkozott a DK szóvivője, Barkóczi Balázs is, ő a hétfői Esti gyorsban azt mondta, a Borkai-botrányban nem létezik DK-ügy, semmi közük a felvételek közléséhez, Póczikot pedig már korábban egy tagrevízió során kizárták a pártból.

A Glázer Tímeával felvett beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg! A Barkóczi Balázzsal készített interjút a cikk alján kattinthatja!

Reggeli gyors/Interjú Glátzer Tímeával
2019. november 25., hétfő 07.40
riporter: Szénási Sándor

 

 

 

2019. november 25. Esti gyors-részlet/Interjú Barkóczi Balázzsal (19.11.25.)
06:20
00:00