„Klubrádió
Hetes Stúdió

Matolcsy: Magyarország legyen Európa 5 legjobb országa közt!

21/12/2019 12:00

| Szerző: Klubrádió

- Magyarország kerüljön Európa öt legjobb országa közé fejlettségben és életminőségben is.
- A nemzetközi közösség fontos alkalmat mulasztott el a klímaválság kezelésében.
- Milyen hatással lehetnek a politikára és mennyire terelik el a figyelmet közügyekről a politikai botrányok?
- Segíti-e az impeachment Trumpot?
Végül megbeszéljük a hét fontosabb eseményeit. Hallgassák szombaton 15:00-től a Hetes Stúdiót!

2019. december 21. Hetes Stúdió-ajánló (2019.12.21.)
02:02
00:00
A mai Hetes Stúdióban szó lesz arról, hogy Matolcsy György jegybankelnök szerint 2030-ig világosak a céljaink: Magyarország kerüljön Európa öt legjobb országa közé fejlettségben és életminőségben is, közelítsük meg Ausztriát és érjük el uniós átlagokat. Hogy mindez mennyire reális és mi áll a gazdaság idei számai mögött, arról Vértes Andrással, a GKI elnökével beszélgetünk.

Az ENSZ 25. klímakonferenciáján Madridban a klímakutatók és klímaügyekért felelős diplomaták egyetértettek, hogy az eddigi célok már rég nem elégségesek – 2030-ra sokkal jelentősebb vállalásokra van szükség. Ehhez képest az ENSZ-főtitkára a konferencia után úgy nyilatkozott, hogy „a nemzetközi közösség fontos alkalmat mulasztott el a klímaválság kezelésében”. A témában Faragó Tibor egyetemi tanárt, Magyarország 1991–2010 közötti klímatárgyalóját kérdezzük

A politikai közbeszédet az elmúlt időszakban leginkább a politikusok magánélete és nőügyei határozták meg, Borkai-botrány után most Gréczy Zsolt zaklatási ügye borzolja a kedélyeket. Közben újra jelentkezett az Angyal ügyvédje blog, ahol azt írják: nem Gréczy volt a célpont, és jövőre konkrét nevekkel és információkkal jelentkezik. Hogy mindez milyen hatással lehet a politikára és mennyire tereli el a figyelmet közügyekről, arról Pulai Andrással, a Publicus Intézet igazgatójával beszélgetünk.

Az amerikai törvényhozás alsóháza megszavazta a Donald Trump elleni impeachmentet, azaz vád alá helyezte az elnököt. Trumpot hatalommal való visszaéléssel vádolják, ami szerint segélyek visszatartásával zsarolta az ukrán elnököt, hogy az indítson vizsgálatot Joe Biden demokrata párti elnökjelölt fia ellen. Emellett Trumpot az ellene folyó vizsgálat akadályozása miatt is felelősségre akarják vonni. Az aktuális helyzetről és a várható következményekről Csernyánszky Judit készített interjút.

A hét politikai és közéleti eseményeit Bíró Mariannal, az Index újságíróval, Tamás Ervinnel és Bolgár Györggyel beszéljük meg. Várja Önöket szombaton 3-tól Lampé Ágnes.

A teljes műsort meghallgathatja itt:

2019. december 21. Hetes Stúdió (2019. december 21., szombat 15:00)
101:51
00:00
Műsorvezetők: Lampé Ágnes, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Bálint Judit, Bálint Judit, Herskovits Eszter

Hetes Stúdió
2019. december 21. szombat 15:00
Szerkesztő: Bálint Judit